katten lijken op hun baasje

Onderzoek bewijst dat katten op hun baasjes lijken

0 Shares

Nottingham Trent University en de University of Lincoln hebben een onderzoek gedaan naar katten en hun gedrag. Om specifieker te zijn, hebben zij een onderzoek gedaan om te kijken hoe het karakter en gedrag van het baasje invloed hebben op de kat.

Katten lijken op hun baasjes

Er hebben maar liefst 3300 katteneigenaars meegedaan aan het onderzoek. Zij hebben meerdere vragen moeten beantwoorden over hun persoonlijkheid, gezondheid en levensstijl, en die van de kat. Wat blijkt nu? Mesen die zich bijvoorbeeld angstig, boos, droevig of eenzaam voelden hadden een grotere kans om een kat met een gedragsprobleem te hebben. In het onderzoek bleek ook dat deze katten vaker agressief uit de hoek kwamen en sneller angstig waren. Verder waren sommigen zelfs ziek door stress of hadden overgewicht. Baasjes die meer ontspannen zijn en gelukkig leven hadden vaker een gezondere kat.

Nauwe band met huisdier

Wij mensen beschouwen onze huisdieren vaak als gezinsleden. Hierdoor hebben wij ook een nauwe band met onze huisdieren. De manier waarop wij omgaan met onze huisdieren heeft dan ook invloed op de manier waarop de katten beïnvloed worden. Dit onderzoek bewijst dan ook maar weer hoe belangrijk de relatie tussen het baasje en het huisdier is.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: