in ,

CoolCool

Onderzoek bewijst dat katten op hun baasjes lijken

Maar liefst 3300 katteneigenaars hebben meegedaan aan het onderzoek

katten lijken op hun baasje

Nottingham Trent University en de University of Lincoln hebben een onderzoek gedaan naar katten en hun gedrag. Om specifieker te zijn, hebben zij een onderzoek gedaan om te kijken hoe het karakter en gedrag van het baasje invloed hebben op de kat.

Katten lijken op hun baasjes

Er hebben maar liefst 3300 katteneigenaars meegedaan aan het onderzoek. Zij hebben meerdere vragen moeten beantwoorden over hun persoonlijkheid, gezondheid en levensstijl, en die van de kat. Wat blijkt nu? Mesen die zich bijvoorbeeld angstig, boos, droevig of eenzaam voelden hadden een grotere kans om een kat met een gedragsprobleem te hebben. In het onderzoek bleek ook dat deze katten vaker agressief uit de hoek kwamen en sneller angstig waren. Verder waren sommigen zelfs ziek door stress of hadden overgewicht. Baasjes die meer ontspannen zijn en gelukkig leven hadden vaker een gezondere kat.

Nauwe band met huisdier

Wij mensen beschouwen onze huisdieren vaak als gezinsleden. Hierdoor hebben wij ook een nauwe band met onze huisdieren. De manier waarop wij omgaan met onze huisdieren heeft dan ook invloed op de manier waarop de katten beïnvloed worden. Dit onderzoek bewijst dan ook maar weer hoe belangrijk de relatie tussen het baasje en het huisdier is.

Bekijk ook:
80 miljoen jaar oud dinosaurusei gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.