dodelijke brief donald trump
Saved Read later
Deel dit bericht

Dodelijke brief voor president Donald Trump onderschept

Een dodelijke brief voor president Donald Trump is in een sorteercentrum onderschept waar de post voor het Witte Huis wordt gescreend. De brief was gericht aan het adres van president Trump en zat vol met het potentieel dodelijke gif ricine. De Amerikaanse regering heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Wat is ricine?

Van nature komt Ricine voor in castorbonen, ook wel bekend als wonderbonen. Zodra de zaden voor olie zijn uitgeperst kan het sterke gif uit de resten gehaald worden. In zuivere toestand is het gif zelfs in kleine hoeveelheden dodelijk. Slechts 0,03 milligram is al genoeg om fataal te zijn voor een mens. Zowel het inademen als het inslikken of inspuiten is dodelijk, en er bestaat geen tegengif.

Dodelijke brief Donald Trump

Omdat het gif zo dodelijk is staat het ook wel bekend als chemisch wapen. De stof kan ook moeilijk bij slachtoffers gedetecteerd worden omdat het een eiwit is wat snel afgebroken wordt in het lichaam. De FBI, de geheime dienst en de postale recherche doen op dit moment onderzoek naar de herkomst van de dodelijke brief. Overigens zou de brief geen gevaar vormen voor de openbare veiligheid, aldus de FBI.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Meerdere dodelijke brieven

Het is niet de eerste keer dat de president een dodelijke brief toegestuurd krijgt. In 2018 is dit ook al een keer gebeurt. Toen zaten er gemalen castorbonen in de brief. Opvallend is dat de brief toen ook niet alleen aan de president gericht was, maar ook aan FBI-directeur Christopher Wray, toenmalig defensieminister Jim Mattis, voormalig CIA-baas Gina Haspel en hoge legerofficieren. Marineveteraan William Clyde Allen werd toen gearresteerd voor het versturen van de brieven. Dit heeft hij toen ook bekend.

Moord met ricine

Meerdere mensen hebben in het verleden al vaker geprobeerd iemand te vermoorden met ricine. Zo werd een man uit Mississippi in 2014 veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf omdat hij president Obama en andere overheidsofficials brieven met ricine had gestuurd. Een Belgische brandweerman heeft vorig jaar ook bekend dat hij zijn vrouw met het vergif om het leven had gebracht. Hij had maandenlang de giftige bonen door haar eten gemengd.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.