Maak zelf je eigen suikerscrub met lavendel 12
Petar Paunchev© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak zelf je eigen suikerscrub met lavendel

Je huid krijgt dagelijks heel wat te verduren, en dan vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Door het koude en gure weer wordt je huid droog en dat voelt onaangenaam. Het is dus belangrijk om in deze periode je huid extra goed te verzorgen. Door jezelf af en toe eens te verwennen met een heerlijke scrub bijvoorbeeld, waardoor je huid een flinke boost krijgt. Scrubben helpt namelijk om de dode huidcellen te verwijderen, waardoor je huid weer kan ademen. Het geweldige resultaat van zo’n scrubbeurt is dat je huid helemaal gaat glanzen en superzacht aanvoelt.

Maak hem zelf!

Je kan er natuurlijk voor kiezen om een scrub in de winkel te gaan kopen, maar je kan hem ook heel gemakkelijk zelf maken. Meestal heb je trouwens de ingrediënten al in je keukenkastje staan. Bovendien is een zelfgemaakte scrub goedkoper dan deze uit winkel en het is ook nog eens leuk om te doen!

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Suikerscrub vs zoutscrub

Voor mensen met een droge en gevoelige huid is een suikerscrub interessanter dan een zoutscrub. Suiker smelt namelijk zodra het in contact komt met water, waardoor een suikerscrub zachter is dan een zoutscrub. Ook droogt suiker de huid minder uit dan zout.

Aan de slag

Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig om deze scrub te maken:

  • 1/2 kopje (geurloze) kokosolie
  • 2 kopjes suiker
  • 15-20 druppels etherische lavendelolie

Doe de kokosolie in een kommetje. Prak en roer hem lekker luchtig en crèmig met een vork. Meng nu de suiker door de kokosolie. De bedoeling is dat je een vaste scrub krijgt die toch nog lekker uitsmeert, dus voeg kokosolie of suiker toe naar eigen goeddunken. Het is een beetje werken op je gevoel, maar dat is net het leuke eraan!

Hoe vaak scrubben

Twee keer per maand is prima, zeker voor mensen met een droge huid. Heb je een vette huid dan mag je je huid wekelijks verwennen met deze suikerscrub met lavendel.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Scrub zacht en geniet ervan!

924

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.