in

AngryAngry LOLLOL

Nieuwe maatregelen tegen rokers

Nu het weer lekkerder wordt willen we het liefst even relaxen op het terras. Natuurlijk weten we allemaal dat dat op dit moment niet gaat, maar dat betekent niet dat we ervan kunnen dromen. Meestal doen we dat met een lekker drankje erbij, maar vaak ook met een sigaretje. Helaas voor de rokers onder ons wordt roken nu minder aangenaam. De accijns gaan omhoog.

Meer accijns

In januari was de prijs van een pakje sigaretten al omhoog gegaan met 14 cent. Daar was gelukkig niet zo veel van te merken, maar deze verandering zul je toch wat meer gaan voelen. Per 1 april zijn de prijzen voor sigaretten omhoog gegaan met een hele euro. Voor shag kan dit zelfs oplopen tot 2,40 euro extra. Hoewel deze maatregel al in is gegaan, zullen we er pas de komende dagen wat van gaan merken. Pakjes die vóór 1 april gemaakt zijn zullen dezelfde prijs behouden. De accijns is pas geldig voor de pakjes die na 1 april geproduceerd zijn.

Bekijk ook:
Help, de polen verschuiven!

Steeds minder openbaar roken

Roken in openbare ruimten wordt ook teruggedrongen. Op Schiphol mag je bijvoorbeeld nergens meer even een peukje opsteken, eveneens als de horeca. Stations maken het ook moeilijker. De Kiosk en de Stationshuiskamer verkopen vanaf nu geen sigaretten of tabak. Ook huurders die rookwaren willen verkopen op het station worden afgewezen. De huurders van winkels die al bestaan op het station en rookwaar verkopen zullen geleidelijk hiermee moeten stoppen. Het is de bedoeling dat er vanaf oktober niet meer gerookt mag worden op de Nederlandse stations. Het begint er dus op te lijken dat rokers alleen nog in hun eigen huis mogen roken.

Nog meer veranderingen

Vanaf 1 juli staat de rokers nog een verandering te wachten, alle pakjes moeten namelijk een donkergroen-bruine kleur krijgen zonder het merknaam. Voor sigaren en e-sigaretten zal deze verandering in 2022 plaatsvinden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Uber haalt zelfrijdende auto’s van de weg

online bijverdienen

Online bijverdienen? Dit zijn de makkelijkste bijbaantjes vanuit huis