Uber haalt zelfrijdende auto's van de weg 13
ferli© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Uber haalt zelfrijdende auto’s van de weg

Ook dat nog. Online taxidienst Uber heeft veel van haar zelfrijdende auto’s van de Amerikaanse wegen gehaald vanwege het coronavirus.

Ook andere techbedrijven grijpen in

Uber zelf heeft het nooit laten weten in een persverklaring maar insiders melden dat Uber haar experiment met zelfrijdende auto’s tijdelijk heeft stopgezet. Test chauffeurs houden toezicht in de auto en engineers zorgen ervoor dat de software goed genoeg werkt. Door het uitbreken van het coronavirus wilt de online taxidienst geen risico nemen met haar personeel.

Ook zelfrijdende auto’s van andere techbedrijven zoals Waymo (een dochterbedrijf van Google), Cruise en Pony.ai, zijn uit voorzorg van de Amerikaanse wegen gehaald.

Oorzaak van meerdere ongelukken

In maart 2018 was een zelfrijdende auto van Uber betrokken bij een ernstigs verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Arizona waarbij een 49-jarige vrouw werd aangereden. Door een vertraagde reactietijd was de Uber-auto te laat met remmen toen de vrouw wilde oversteken bij een oversteekplaats. De vrouw overleefde het ongeluk niet, Uber werd hiervoor niet strafrechtelijk vervolgd.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Na dit ongeluk heeft Uber het testprogramma tijdelijk stilgelegd. In totaal raakte de zelfrijdende auto’s van Uber betrokken bij meer dan 37 ongelukken, verspreid over heel Amerika. Om 33 gevallen ging het om andere voertuigen waar de Uber-auto tegenaan botste.

Geheel veilig zijn de zelfrijdende auto’s van Uber dus nog niet. Misschien is het ook maar goed dat ze daarom tijdelijk van de weg zijn gehaald door het coronavirus.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.