in

Uber haalt zelfrijdende auto’s van de weg

ferli© / 123rf.com

Ook dat nog. Online taxidienst Uber heeft veel van haar zelfrijdende auto’s van de Amerikaanse wegen gehaald vanwege het coronavirus.

Ook andere techbedrijven grijpen in

Uber zelf heeft het nooit laten weten in een persverklaring maar insiders melden dat Uber haar experiment met zelfrijdende auto’s tijdelijk heeft stopgezet. Test chauffeurs houden toezicht in de auto en engineers zorgen ervoor dat de software goed genoeg werkt. Door het uitbreken van het coronavirus wilt de online taxidienst geen risico nemen met haar personeel.

Ook zelfrijdende auto’s van andere techbedrijven zoals Waymo (een dochterbedrijf van Google), Cruise en Pony.ai, zijn uit voorzorg van de Amerikaanse wegen gehaald.

Oorzaak van meerdere ongelukken

In maart 2018 was een zelfrijdende auto van Uber betrokken bij een ernstigs verkeersongeluk in de Amerikaanse staat Arizona waarbij een 49-jarige vrouw werd aangereden. Door een vertraagde reactietijd was de Uber-auto te laat met remmen toen de vrouw wilde oversteken bij een oversteekplaats. De vrouw overleefde het ongeluk niet, Uber werd hiervoor niet strafrechtelijk vervolgd.

Na dit ongeluk heeft Uber het testprogramma tijdelijk stilgelegd. In totaal raakte de zelfrijdende auto’s van Uber betrokken bij meer dan 37 ongelukken, verspreid over heel Amerika. Om 33 gevallen ging het om andere voertuigen waar de Uber-auto tegenaan botste.

Lees ook:
LG werkt aan smartphone met draaibaar scherm

Geheel veilig zijn de zelfrijdende auto’s van Uber dus nog niet. Misschien is het ook maar goed dat ze daarom tijdelijk van de weg zijn gehaald door het coronavirus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1-jarige heeft coronavirus overwonnen

Nieuwe maatregelen tegen rokers