scholen weer open digitaal onderwijs
Saved Read later
Deel dit bericht

Morgen beginnen de scholen weer digitaal

Morgen beginnen de scholen weer na de kerstvakantie, maar het gaat er anders aan toe dan normaal gesproken. Alle leerlingen zullen minimaal tot vrijdag 15 januari digitaal onderwijs volgen door de harde lockdown. Hoe dat er precies uitziet verschilt per school.

Scholen weer open voor digitaal onderwijs

Op 4 januari eindigt in alle regio's de kerstvakantie wat normaal gesproken zou betekenen dat de kinderen weer naar school mogen. Door de harde lockdown wordt er echter de komende tijd digitaal onderwijs gegeven waardoor de kinderen alsnog thuis zitten. Iedere school mag zelf beslissen hoe zij dit digitaal onderwijs willen aanbieden. Sommige scholen kiezen ervoor om als hele klas een zoom-meeting te hebben terwijl de docent onderwijs geeft, terwijl andere scholen er weer voor kiezen om leerlingen losse teugels te geven en zelf de opdrachten te laten doen waarbij de leraren tijdens schooluren beschikbaar zijn voor vragen.

Achterstand

Tijdens de vorige lockdown zagen we dat kinderen redelijk wat achterstand kregen omdat zij niet de kwaliteit les kregen die zij normaal gesproken zouden krijgen. De achterstand was gelukkig niet heel behoorlijk, maar heeft er bij sommige scholieren wel voor gezorgd dat zij op een ander niveau terecht kwamen dan de rest van de klas. Die achterstand werd gelukkig weer een beetje bijgewerkt zodra de kinderen weer naar school mochten. Het is nog maar de vraag of er dit keer weer een achterstand zal ontstaan. Wat wel opvalt is dat veel scholen nu hun manier van onderwijs op afstand hebben aangepast om meer contact te hebben met de kinderen.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Hoe lang blijven de scholen dicht?

In eerste instantie is het de bedoeling dat de scholen na 15 januari gewoon weer open gaan, maar er kan natuurlijk nog van alles en nog wat gebeuren in de tussentijd. De cijfers lijken op dit moment te dalen, maar we krijgen nu te maken met de Britse variant van het coronavirus die geen onderscheid maakt in leeftijd. Het is dan ook nog maar de vraag wat het kabinet zal beslissen. Er wordt verwacht dat de scholen gewoon weer open kunnen als de cijfers blijven dalen.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.