Tweedehands elektrische auto’s zijn niet gewild 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tweedehands elektrische auto’s zijn niet gewild

Wie denkt dat een tweedehands elektrische auto populair is moeten we teleurstellen, de verkoop is nu al aan het afnemen in vergelijking met voorgaande jaren. In een jaar tijd is het aantal verkopen met 2% gedaald.

Tanken en onderhoud is bij een elektrische auto voordeliger. Een elektrische auto kan over het algemeen meer kilometers rijden in vergelijking met een benzine- of dieselmotor, toch loopt de consument er niet warm voor. Volgens de nieuwste cijfers is er weinig vraag naar tweedehands elektrische auto’s.

Hoge aanschafprijs

Bij het kopen van een tweedehands elektrische auto is de prijs  belangrijk, je loopt nu eenmaal meer risico dan bij het kopen van een nieuwe auto. Het nadeel van een elektrische auto is niet alleen de dure aanschafprijs als die nieuw is, maar ook een tweedehands model is fors aan de prijs vergeleken met een benzineauto. Dit is een van de redenen dat consumenten toch kiezen voor een auto op benzine, zelfs wanneer de brandstofprijzen fors stijgen durven de meeste mensen het niet aan een elektrische auto te kopen.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

De verkopen leken in 2022 goed op gang te komen, in 2023 wordt er weer een terugval gezien in de eerste 6 maanden van het jaar. Dit jaar staat een elektrische auto gemiddeld 100 dagen te koop tegenover 60 dagen in 2022, het verkopen ervan is een stuk lastiger geworden. Op buitenlandse markten zijn auto's wel populairder dan in Nederland, hierdoor vinden de auto’s sneller hun weg naar het buitenland.

Leasen van een elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto is wel populair, hierbij wordt een auto niet gekocht maar kun je na een aantal jaren een nieuwe uitzoeken. Bij  zakelijk of privé leasen kom je eigenlijk hetzelfde probleem tegen, de kosten zijn aan de hoge kant. Voordat elektrische auto’s echt in grote aantallen worden verkocht, moet er eerst iets aan de prijs worden gedaan.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.