Miljardair Branson bereikt ruimte op 80 km hoogte 13
Miljardair Branson bereikt ruimte op 80 km hoogte
Saved Read later
Deel dit bericht

Miljardair Branson bereikt ruimte op 80 km hoogte

Richard Branson heeft succesvol de ruimte bereikt. Het ruimteschip Unity van Bransons bedrijf genaamd Virgin Galactic, bereikte een hoogte van 80 km wat door de NASA de grens voor de ruimte wordt benoemd.

Het team, wat bestond uit twee piloten en drie andere bemanningsleden, zorgde ervoor dat Branson zich even in de ruimte kon bevinden. Ze waren enkele minuten in de ruimte waarna ze weer begonnen aan de terugreis naar aarde. De reis duurde in totaal anderhalf uur. Op beelden is te zien dat ze allen door de cabine zweefden.

Een nieuw tijdperk

Een breed lachende Branson (70) stapte breed lachend uit, en zei dat dit een van de mooiste momenten uit zijn leven was. Hij is ervan overtuigd dat deze vlucht een nieuw tijdperk inluidt. Hij bedankte alle medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Als kind droomde hij er al van eens in de ruimte te kunnen zijn. De reis die hij maakte overtrof zijn stoutste verwachtingen. Het bedrijf had al 22 proefvluchten gemaakt, drie daarvan waren bemand. Deze vlucht samen met Branson was de eerste volledig bemande ruimtevlucht voor het bedrijf.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Uitzicht op aarde en ruimte

De Unity kreeg een lift per vliegtuig tot een hoogte van vijftien kilometer. Een gewoon lijnvliegtuig vliegt op een hoogte van tien kilometer. Nadat men op hoogte van vijftien kilometer was werd het ruimtevaartuig losgekoppeld en schoot het met een noodgang omhoog. De bemanning kon de bolling van onze aarde zien en de duisternis van de ruimte aanschouwen. In totaal duurde de reis anderhalf uur.

Kaartjes voor een reis kosten 250.000 dollar

Het is het idee dat Branson deze vluchten gaat aanbieden aan steenrijke mensen die een vlucht naar de ruimte willen meemaken. Er zijn al enkele honderden tickets verkocht. Een kaartje kost 250.000 dollar. Toen Brandon gisteren terugkeerde van zijn ruimtevlucht kondigde hij een loterij aan waarbij hij twee tickets naar de ruimte wil verloten. Als je die wint krijg je ook vooraf nog een rondleiding door hemzelf in het bedrijf.

Dure speeltjes voor miljardairs

Amazon-miljardair Jeff Bezos gaat over een week de ruimte in met zijn eigen raket. Hij gaat nog een stukje verder, tot honderd kilometer hoogte. Er lijkt een vriendelijke rivaliteit te zijn ontstaan tussen miljardairs met hun dure speelgoed. Ook Tesla-topman Musk gaat september mee met een bemande vlucht van zijn eigen bedrijf.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.