Mensen met schulden krijgen ademlucht tijdens coronacrisis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Mensen met schulden krijgen ademlucht tijdens coronacrisis

Hoewel het coronavirus tot nu toe veel verdriet en onrust heeft veroorzaakt, zorgt het ook voor een beetje opluchting bij sommige mensen. Mensen met schulden bijvoorbeeld. De overheid heeft besloten minder hard op te treden tijdens de coronacrisis. Je kunt nu een uitstel van betaling aanvragen als je financieel getroffen bent door het coronavirus. Ook zijn deurwaarders gevraagd om terughoudend te zijn wat betreft beslagleggingen.

Minnelijke oplossingen

Het CJIB heeft een brief gestuurd naar de deurwaarderskantoren waar zij mee samen werken. Zij moeten zo veel mogelijk zoeken naar minnelijke oplossingen en beslag leggingen op banktegoed, salaris, eigendommen en woningen zo veel mogelijk vermijden.
Ook het DUO heeft besloten om de studenten wat lucht te geven. Studenten die de studieschuld niet meer kunnen betalen hoeven niet bang te zijn voor een deurwaarder. Het Duo zal tijdens de coronacrisis geen vorderingen aanleveren bij het CJIB.

Boetes moeten wel betaald worden

Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat de boetes alsnog betaald moeten worden. Dit is ook het geval voor bestaande betalingsregelingen. De betalingsregelingen die al lopen kunnen worden verlaagd of zelfs tijdelijk stopgezet worden. Het uitgangspunt is dus wel dat de boetes betaald moeten worden, maar dit kan dankzij de coronacrisis ook later gebeuren.
Door deze maatregelen komt de overheid een oproep van de Armoedecoalitie tegemoet. Het kabinet wilt vermijden dat burgers die het al financieel moeilijk hadden nu als gevolg van het coronacrisis nog meer in de problemen zouden komen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

822

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.