Mensen met schulden krijgen ademlucht tijdens coronacrisis

0 Shares

Hoewel het coronavirus tot nu toe veel verdriet en onrust heeft veroorzaakt, zorgt het ook voor een beetje opluchting bij sommige mensen. Mensen met schulden bijvoorbeeld. De overheid heeft besloten minder hard op te treden tijdens de coronacrisis. Je kunt nu een uitstel van betaling aanvragen als je financieel getroffen bent door het coronavirus. Ook zijn deurwaarders gevraagd om terughoudend te zijn wat betreft beslagleggingen.

Minnelijke oplossingen

Het CJIB heeft een brief gestuurd naar de deurwaarderskantoren waar zij mee samen werken. Zij moeten zo veel mogelijk zoeken naar minnelijke oplossingen en beslag leggingen op banktegoed, salaris, eigendommen en woningen zo veel mogelijk vermijden.
Ook het DUO heeft besloten om de studenten wat lucht te geven. Studenten die de studieschuld niet meer kunnen betalen hoeven niet bang te zijn voor een deurwaarder. Het Duo zal tijdens de coronacrisis geen vorderingen aanleveren bij het CJIB.

Boetes moeten wel betaald worden

Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat de boetes alsnog betaald moeten worden. Dit is ook het geval voor bestaande betalingsregelingen. De betalingsregelingen die al lopen kunnen worden verlaagd of zelfs tijdelijk stopgezet worden. Het uitgangspunt is dus wel dat de boetes betaald moeten worden, maar dit kan dankzij de coronacrisis ook later gebeuren.
Door deze maatregelen komt de overheid een oproep van de Armoedecoalitie tegemoet. Het kabinet wilt vermijden dat burgers die het al financieel moeilijk hadden nu als gevolg van het coronacrisis nog meer in de problemen zouden komen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.