Opnieuw schapen illegaal geslacht voor vlees in regio Deventer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Opnieuw schapen illegaal geslacht voor vlees in regio Deventer

Het lijkt wel alsof we terug gegaan zijn naar de oertijd. Er komen steeds meer mishandelingen en slachtingen voor de afgelopen weken. Voor de tweede keer in anderhalve week zijn er schapen op een illegale, professionele wijze afgeslacht. Toen schaapherder Marianne Gasperz bij haar schapen wou kijken, trof ze de ingewanden, kop en vachten aan van een schaap en lam. Eerder deze week gebeurde dit ook al bij twee rammen op een kinderboerderij in Olst.

Geslacht voor voedsel

Het feit dat het vacht, de ingewanden en een schaapskop zijn achtergebleven, maakt het voor de schaapsherder duidelijk dat dit puur om een paar tientjes vlees ging. De werkwijze is vergelijkbaar met de slachtingen die op de kinderboerderij gebeurt zijn. Wie de daders zijn is nog niet bekend, ze lopen dan ook nog vrij rond. Ook bij de rammen in Olst zou dit waarschijnlijk om vlees gegaan zijn. Het is nog nog niet duidelijk wat het motief van de daders hiervoor is.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Trieste gebeurtenis

Het geslachte schaap was niet de moeder van de geslachte lam. Er loopt nu dus een moeder rond die alsmaar zal blijven roepen voor haar lam. Eveneens als dat er nu lammetjes rondlopen die zullen blijven roepen voor hun moeder.
Voor Gaspersz rest er nu nog maar één vraag: wanneer doen ze het weer? De daders hebben gebruik gemaakt van de dekking van een kar met boomstammen die al in het weiland stond. De overblijfselen van de schapen lagen daar namelijk achter. Gaspersz vermoed dat de daders nooit gepakt zullen worden.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.