bedrijven snijden banden met trump
Joe Tabb/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Meerdere bedrijven snijden banden met Trump door

Het ziet er niet goed uit voor president Donald Trump. Veel mensen houden hem verantwoordelijk voor de rellen die plaats hebben gevonden bij het Capitool, en willen nu niets meer met Trump te maken hebben. Meerdere bedrijven hebben gemeld dat zij alle banden met Trump willen doorsnijden.

Banken zetten rekeningen Trump stop

Allereerst heeft Deutsche Bank laten weten dat zij niets meer met Trump te maken willen hebben. Zij zullen geen zaken meer met hem doen. De Deutsche Bank is de grootste geldschieter van Trump. Zijn Trump Organization heeft nog leningen uitstaan bij de Deutsche Bank van ruim 280 miljoen euro.

Ook Signature Bank uit New York wil niets meer met Trump te maken hebben. De Amerikaanse president heeft daar een persoonlijke rekening waar nog meer dan 5 miljoen dollar op staat. Zij hebben laten weten dat zij de rekeningen van Trump zullen stopzetten.

Andere bedrijven

Bekijk ook:
Joe Biden is blij dat Trump niet naar inhuldiging komt

Golforganisatie PGA heeft de geplande kampioenschapswedstrijd op een golfclub van Trump in de staat New Jersey ook afgezegd. Volgens de Trump Organization is dat een contractbreuk en mogen zij de overeenkomst niet zomaar opzeggen. Ook betaalbedrijf Stripe heeft laten weten geen betalingen meer voor de campagnewebsite van Trump te verwerken. Zij stellen dat de voorwaarden voor de dienst geschonden zijn door het oproepen tot geweld. E-commercebedrijf Shopify heeft twee webshops van Trump gesloten. Ook universiteiten willen niet meer in verband gebracht worden met Trump. Lehigh University in Pennsylvania en Wagner College in New York hebben zijn eredoctoraten ingetrokken.

Geen donaties aan Republikeinen

Niet alleen Trump wordt met een scheef oog aangekeken. Andere Republikeinse politici worden ook als medeverantwoordelijken gezien voor de rellen door zich tegen de verkiezingswinst van Joe Biden te verzetten. Op 6 januari stemden 147 Republikeinse Congresleden tegen het certificeren van het verkiezingsresultaat. Het gevolg daarvan is dat Marriott, Amazon, American Express en Mastercard, Morgan Stanley, AT&T, Dow en Airbnb geen donaties meer aan hen wilt doen.

Hallmark neemt het nog een stapje verder en vraagt gedoneerd geld terug van twee Republikeinse Senatoren die tegen de verkiezingsuitslag stemden. In totaal zou Hallmark zo'n 12.000 dollar hebben gedoneerd.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.