in ,

Manchester United klaagt makers Football Manager aan

Het spel zou al sinds 1992 gebruik maken van hun naam zonder klachten

Monika Mlynek© / 123rf.com

Heb je wel eens het spel Football Manager gespeeld? Dan zal het je vast opgevallen zijn dat de club Manchester United hier ook in genoemd wordt, en dat het logo een vereenvoudigde versie is van het officiële Manchester United-embleem. Manchester United is nu van plan om de makers van de Football Manager Spellen aan te klagen. Volgens de club is er sprake van inbreuk op hun handelsmerk.

Manchester United in Football Manager

Volgens de club zou het spel het handelsmerk op het clublogo hebben geschonden. In het spel wordt gebruik gemaakt van een vereenvoudigd logo van de club, in plaats van het officiële Manchester United embleem. Volgens de club is dit hetgeen wat hen ervan weerhoudt om het logo te kunnen licenseren. Manchester United zou hierdoor geld mislopen.

Reactie van Sega en Sports Interactive

De uitgever en ontwikkelaar van het spel schrijven in een schriftelijke verdediging dat de club eerder heeft ingestemd met het gebruik van de clubnaam. Zij vinden dan ook niet dat Manchester United nu nog kan klagen over het gebruik van de naam. Het gebruik van de naam van de club zou een legitieme verwijzing zijn naar het voetbalteam in voetbalcontext. Tevens wordt de naam al sinds 1992 gebruikt in de spelletjes, zonder dat de club daar over geklaagd heeft.

Bekijk ook:
Ursula von der Leyen diep vernederd in Turkije

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LG werkt aan smartphone met draaibaar scherm

Heinrich Himmler identiteitspapieren

Valse identiteitspapieren Heinrich Himmler gevonden