in ,

Manchester United klaagt makers Football Manager aan

Het spel zou al sinds 1992 gebruik maken van hun naam zonder klachten

Monika Mlynek© / 123rf.com

Heb je wel eens het spel Football Manager gespeeld? Dan zal het je vast opgevallen zijn dat de club Manchester United hier ook in genoemd wordt, en dat het logo een vereenvoudigde versie is van het officiële Manchester United-embleem. Manchester United is nu van plan om de makers van de Football Manager Spellen aan te klagen. Volgens de club is er sprake van inbreuk op hun handelsmerk.

Manchester United in Football Manager

Volgens de club zou het spel het handelsmerk op het clublogo hebben geschonden. In het spel wordt gebruik gemaakt van een vereenvoudigd logo van de club, in plaats van het officiële Manchester United embleem. Volgens de club is dit hetgeen wat hen ervan weerhoudt om het logo te kunnen licenseren. Manchester United zou hierdoor geld mislopen.

Reactie van Sega en Sports Interactive

De uitgever en ontwikkelaar van het spel schrijven in een schriftelijke verdediging dat de club eerder heeft ingestemd met het gebruik van de clubnaam. Zij vinden dan ook niet dat Manchester United nu nog kan klagen over het gebruik van de naam. Het gebruik van de naam van de club zou een legitieme verwijzing zijn naar het voetbalteam in voetbalcontext. Tevens wordt de naam al sinds 1992 gebruikt in de spelletjes, zonder dat de club daar over geklaagd heeft.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.