in

Valse identiteitspapieren Heinrich Himmler gevonden

Met deze papieren zou hij na de oorlog willen ontsnappen

Heinrich Himmler identiteitspapieren

De naam Heinrich Himmler kennen we allemaal. Hij was een Duitse SS-leider en verantwoordelijk voor het bouwen van concentratiekampen. Hij heeft zichzelf in gevangenschap van het leven beroofd. Nu, 75 jaar na zijn dood, zijn er valse identiteitspapieren gevonden waarmee hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog probeerde te ontsnappen aan de geallieerden.

Heinrich Himmler gevangen genomen

Hij werd in de buurt van Hamburg aangehouden door Britse soldaten op 20 mei 1945. Op dat moment had hij een ooglapje op en was zijn snor afgeschoren. Ze wisten op dat moment nog niet wie hij was, zijn identiteit maakte hij namelijk pas de avond na zijn arrestatie bekend. Drie dagen na zijn gevangenschap, 23 mei, heeft hij zelfmoord gepleegd.

Heinrich Himmler identiteitspapieren

Himmler is samen met een paar collega’s ondergedoken. Zij hebben hun insignes van hun uniform afgetrokken en gebruikte valse identiteitspapieren. Himmler heeft zichzelf de naam Sgt Heinrich Hitzinger gegeven. De familie van een Britse soldaat hebben nu de valse identiteitspapieren van Himmler geschonken aan het Military Intelligence Museum in Shefford, Verenigd Koninkrijk. Ook de bretels die Heinrich Himmler droeg toen hij aangehouden werd hebben zij aan het museum geschonken.

Bekijk ook:
Poll: Ben je tevreden over de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen?
heinrich himmler identiteitspapieren
Bron: Instagram/Military Intelligence Museum

Bekijk ook:

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Manchester United klaagt makers Football Manager aan

Rijbewijs kwijt door corona? Het gebeurt steeds vaker