Heinrich Himmler identiteitspapieren

Valse identiteitspapieren Heinrich Himmler gevonden

0 Shares

De naam Heinrich Himmler kennen we allemaal. Hij was een Duitse SS-leider en verantwoordelijk voor het bouwen van concentratiekampen. Hij heeft zichzelf in gevangenschap van het leven beroofd. Nu, 75 jaar na zijn dood, zijn er valse identiteitspapieren gevonden waarmee hij aan het einde van de Tweede Wereldoorlog probeerde te ontsnappen aan de geallieerden.

Heinrich Himmler gevangen genomen

Hij werd in de buurt van Hamburg aangehouden door Britse soldaten op 20 mei 1945. Op dat moment had hij een ooglapje op en was zijn snor afgeschoren. Ze wisten op dat moment nog niet wie hij was, zijn identiteit maakte hij namelijk pas de avond na zijn arrestatie bekend. Drie dagen na zijn gevangenschap, 23 mei, heeft hij zelfmoord gepleegd.

Heinrich Himmler identiteitspapieren

Himmler is samen met een paar collega’s ondergedoken. Zij hebben hun insignes van hun uniform afgetrokken en gebruikte valse identiteitspapieren. Himmler heeft zichzelf de naam Sgt Heinrich Hitzinger gegeven. De familie van een Britse soldaat hebben nu de valse identiteitspapieren van Himmler geschonken aan het Military Intelligence Museum in Shefford, Verenigd Koninkrijk. Ook de bretels die Heinrich Himmler droeg toen hij aangehouden werd hebben zij aan het museum geschonken.

heinrich himmler identiteitspapieren

Bron: Instagram/Military Intelligence Museum

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

216
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.