Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer

Een lerares van een basisschool in Engeland is in opspraak geraakt door bovenstaand uitspraak. Ze maakte deze zwaar antisemitische opmerking in de klas. Ze verwees hiermee naar de gruwelijke taferelen die plaats hebben gevonden tijdens de Tweede wereldoorlog in onder meer Auschwitz.

Veel Joodse leerlingen

Op de school, de Newberries Primary School, zijn veel leerlingen van Joodse komaf. Een van de leerlingen was zo ontzettend geschokt door dat wat er gebeurde, dat hij zijn lerares hier direct mee confronteerde. Zij reageerde hierop met gelaten en vertelde de klas dat het slechts een slechte grap was. Daarnaast vroeg ze de leerlingen het aan niemand door te vertellen. Echter waren de leerlingen zo geschokt door de uitspraak van de lerares dat veel ouders direct al op de hoogte werden gebracht via onder andere WhatsApp. Het nieuws verspreidde zich snel onder de ouders. De ouders namen contact met de directeur op en lieten hem weten hun kinderen van school te halen als zij niet ontslagen zou worden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Op staande voet ontslagen

De basisschool startte direct een uitgebreid onderzoek naar het voorval. Daarnaast maakte de school al snel de beslissing om de lerares op staande voet te ontslaan. De school reageerde als volgt.
“We kunnen bevestigen dat we vorige week op de hoogte zijn gebracht van het feit dat er een vermeende racistische opmerking is gemaakt door een lerares van een bureau dat binnen onze school werkzaam was. We hebben hier direct naar gehandeld en onze gouverneurs en ons leiderschapsteam hebben een volledig onderzoek uitgevoerd. De uitzendkracht zal niet terugkeren.’’

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.