zoektocht vermiste mannen 1974
Saved Read later
Deel dit bericht

Laatste poging politie om in 1974 verdwenen vrienden te zoeken

In 1974 zijn er twee vrienden vermist geraakt, Piet Hölskens en  Hans Martens uit Asten. Aankomende dinsdag wordt er nog één laatste keer gezocht in het water van de Brink in Liessel. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat er in dat water een metalen voorwerp ligt. Mogelijk gaat het om een auto waar de twee mannen in reden toen zij verdwenen.

Vermist sinds 1974

In de nacht van 16 op 17 maart 1974 zijn de twee vrienden verdwenen na een avondje stappen in Deurne. De politie gaat er nog altijd van uit dat zij zijn vermoord. Martens zou een affaire hebben gehad met een getrouwde vrouw. Een van de scenario's is dan ook dat hij naar een afgelegen plek is gelokt om daar vermoord te worden. In dit scenario zou Hölskens ook vermoord zijn als getuige.

Laatste zoektocht

De politie zal op twee plekken in het water gaan zoeken en de bovenlaag zand weggraven totdat de bovenzijde van het metalen object vrij komt te liggen. Duikers en camera's zullen dan moeten bevestigen of dit inderdaad de auto is. De zoektocht zal maximaal vier dagen duren.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Zelfs als het inderdaad de auto is, en de twee mannen alsnog gevonden worden, zal het waarschijnlijk niet meer vast te stellen zijn hoe zij om het leven gekomen zijn. Ook is het niet meer relevant wat betreft een misdrijf, de zaak is namelijk sowieso verjaard. Dit zou natuurlijk wel een beetje duidelijkheid geven en rust voor de families en vrienden. Mocht de zoektocht niets opleveren, dan zijn er geen verdere aanknopingspunten meer en zal de politie de zoektocht definitief staken.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.