zoektocht vermiste mannen 1974

Laatste poging politie om in 1974 verdwenen vrienden te zoeken

0 Shares

In 1974 zijn er twee vrienden vermist geraakt, Piet Hölskens en  Hans Martens uit Asten. Aankomende dinsdag wordt er nog één laatste keer gezocht in het water van de Brink in Liessel. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat er in dat water een metalen voorwerp ligt. Mogelijk gaat het om een auto waar de twee mannen in reden toen zij verdwenen.

Vermist sinds 1974

In de nacht van 16 op 17 maart 1974 zijn de twee vrienden verdwenen na een avondje stappen in Deurne. De politie gaat er nog altijd van uit dat zij zijn vermoord. Martens zou een affaire hebben gehad met een getrouwde vrouw. Een van de scenario’s is dan ook dat hij naar een afgelegen plek is gelokt om daar vermoord te worden. In dit scenario zou Hölskens ook vermoord zijn als getuige.

Laatste zoektocht

De politie zal op twee plekken in het water gaan zoeken en de bovenlaag zand weggraven totdat de bovenzijde van het metalen object vrij komt te liggen. Duikers en camera’s zullen dan moeten bevestigen of dit inderdaad de auto is. De zoektocht zal maximaal vier dagen duren.

Zelfs als het inderdaad de auto is, en de twee mannen alsnog gevonden worden, zal het waarschijnlijk niet meer vast te stellen zijn hoe zij om het leven gekomen zijn. Ook is het niet meer relevant wat betreft een misdrijf, de zaak is namelijk sowieso verjaard. Dit zou natuurlijk wel een beetje duidelijkheid geven en rust voor de families en vrienden. Mocht de zoektocht niets opleveren, dan zijn er geen verdere aanknopingspunten meer en zal de politie de zoektocht definitief staken.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.