Bamboeondergoed; goed voor jou en goed voor het milieu 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bamboeondergoed; goed voor jou en goed voor het milieu

Onderkleding van bamboe, is dat een ding? Dat vraag je je misschien nu wel af, maar ja het bestaat welzeker! En wij leggen uit waarom een keuze voor ondergoed gemaakt van bamboe helemaal niet zo'n gek idee is. Het is namelijk niet alleen een duurzame keuze (en dus goed voor het milieu), maar ook nog een goede keuze voor jezelf! Trending legt uit waarom!

Wat maakt ondergoed van bamboe duurzaam?

Kleren van bamboe zijn – in vergelijking met kleren van katoen – veel duurzamer. Dat komt omdat het gebruik van bamboe de volgende voordelen met zich mee brengt:

 • Een bamboeplant kan op veel plaatsen groeien, en dan groeit hij ook nog eens super snel. Binnen 50 dagen kan een bamboetak wel 25 meter hoog worden! Dat is nog eens een snelle jongen!
 • Een bamboeplant is helemaal niet veeleisend en heeft alleen maar zonlicht nodig om te groeien.
 • Veel gewassen moet je sproeien, maar bij bamboe hoeft dit dus niet. Een bamboeplant heeft genoeg aan regenval. Dat scheelt dus heel veel water. Dit maakt kleren van bamboe veel duurzamer dan kleren van katoen nodig. Waar bamboe dus redelijk zuinig is met water, heeft katoen vele malen meer water nodig, waardoor dat een stuk minder duurzaam is.
 • Bamboe is dus een makkelijke plant, en daardoor is er een hele lage kans op een mislukte oogst, en ook dat is dus een duurzaam pluspuntje.
 • Bamboe is ook een hele sterke plant, en daardoor heeft deze geen bestrijdingsmiddelen nodig om te overleven. Dat is helemaal fijn voor de flora en fauna in de omgeving van de bamboe, die hoeven daar dus niet onder te lijden.
 • Bamboe helpt ook tegen het broeikaseffect, want het neemt redelijk wat CO2 op.
 • En nadat de bamboe wordt geoogst hoeft er niet opnieuw te worden geplant. Een bamboebos herstelt namelijk vanzelf, en dan kan je na een paar maanden weer oogsten.
Bekijk ook:
Van pumps tot sneakers: schoenen voor elke gelegenheid

Kies je dus voor een bamboe boxershort, dan kies je dus voor duurzaam ondergoed!

Bamboeondergoed; goed voor jou en goed voor het milieu 15

Ondergoed van bamboe ook goed voor jou!

Dat kleren van bamboe dus goed voor het milieu zijn staat wel vast. Maar een persoonlijke keuze voor bamboe is ook helemaal geen slecht idee voor jou! Waarom, nou daarom:

 • Onderkleding van bamboe is zijdezacht, en voelt dus super comfortabel aan!
 • Onderkleding van bamboe heeft een goede vezelstructuur. Hierdoor is het ondergoed van bamboe verkoelend met warm weer en houdt het juist warmte vast met koud weer.
 • Ondergoed van bamboe neemt meer vocht op dan katoenen ondergoed!
 • Ondergoed van bamboe beschermt je tegen bijna alle schadelijke UV-straling.
 • Bamboekleren zijn anti-allergeen en is dus helemaal een aanrader voor mensen met een snel geïrriteerde huid, of mensen die last hebben van allergieën!

Wil je dus duurzaam ondergoed dat ook nog eens goed is voor jou, dan kies je voor onderkleding van bamboe!

Bekijk ook:
Kleur je wereld: ontdek de top nagellak trends van dit seizoen

Bamboeondergoed; goed voor jou en goed voor het milieu 16

En de bamboe van panda's dan?

Ben je bang dat je met bamboeondergoed het favoriete maaltje van een panda in gevaar brengt? Maak je dan geen zorgen! Panda's eten namelijk vooral bamboesoorten met laaghangende bamboeblaadjes. Dat is nou precies een bamboesoort die bij deze kleding niet wordt gebruikt. Een boxershort van Bamboo Basics wordt namelijk gemaakt van een bamboesoort genaamd Moso. En die bamboe kenmerkt zich dus als een soort met hoog hangende bladeren. Die bladeren hangen op een hoogte van meer dan drie meter, en dat is voor een panda meestal niet te doen!

Na het lezen van dit bericht zie jij je zeker al lopen bamboe boxershort?

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.