Bootvakantie? Dit zijn je opties 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Bootvakantie? Dit zijn je opties

Bootvakantie? Dit zijn je opties 16

Een boot is een manier van leven voor veel mensen. Dus ook als je op vakantie gaat, komt je hobby vaak om de hoek kijken. Je kunt immers op allerlei manieren met de boot op vakantie gaan. Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Op een boot van iemand anders: een cruisevakantie

Je hebt vast een bepaald beeld bij cruiseschepen. Dat is logisch, want veel van de vooroordelen over cruises zijn namelijk helemaal waar. Inmiddels is heel Nederland gewend aan all-inclusive vakanties, maar in feite waren cruisevakanties de eerste varianten daarvan. Ga maar na: je betaalt voor de reis (die tegelijkertijd een groot deel van je vakantie bepaalt) en voor eten en drinken aan boord.

Dat is dan ook meteen het grootste voordeel van een cruisevakantie: je hoeft nergens achteraan als je hiervoor kiest. Denk alleen aan je contant geld, pinpas of creditcard om iets te kunnen kopen wanneer je aan land gaat. Verder is alles geregeld en hoef je alleen maar te genieten.

Door de coronacrisis ligt de gehele cruisebranche momenteel vrijwel geheel op zijn gat. Aanbieders van cruisereizen stunten dan ook  met super aanbiedingen. Vraag je echter goed of het nu het juiste moment is om een zo’n type vakantie te boeken.

Bootvakantie? Dit zijn je opties 17

Op je eigen boot een bootvakantie vieren

Ligplaatsen op een mooie plek in ons land zijn altijd populair geweest. Dat is nog steeds het geval. Zo gaat het vandaag de dag erg hard met de zeiljachten in Zeeland. Veel gezinnen hebben de afgelopen maanden een boot gekocht en willen die gebruiken om hun vakantie op door te brengen. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren.

Een zeiljacht is wat rustiger dan een motorboot, maar beide zijn uiterst geschikt voor de pleziervaart. Lijkt het je leuk om op deze manier op vakantie te gaan, maar heb je het geld niet direct beschikbaar voor een boot? Dan kun je overwegen om (een gedeelte van) het aankoopbedrag te lenen.

Bootvakantie? Dit zijn je opties 18

De boot alleen gebruiken als transportmiddel

Een laatste optie is natuurlijk dat je niet op de boot blijft tijdens je vakantie, maar alleen de boot gebruikt om je vakantiebestemming te bereiken. Dat wordt tegenwoordig niet veel meer gedaan, aangezien vliegen zo normaal is geworden, maar vroeger was dit een standaard reismethode. Ook vandaag de dag kun je nog prima op de boot stappen om op je bestemming te komen.

Groot-Brittannië en ook Ierland zijn door hun eilandpositie ideaal om als bestemming te kiezen voor een bootreis. Naar de ene plek vaar je iets langer dan naar de anderen, zoals je zult begrijpen. Ook Noorwegen en Zweden zijn interessante landen om te bezoeken als je met de boot op vakantie wilt. De ruige natuur en vriendelijke bevolking van beide Scandinavische landen wachten op je!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.