Kabine loopt weg
Saved Read later
Deel dit bericht

Kabinet tolereert uitspraken Baudet niet langer

Woensdagavond is het hele kabinet weggelopen uit de Tweede Kamer. Dit gebeurde naar aanleiding van de uitspraken die Thierry Baudet deed tijdens het debat over de huidige miljoenennota.

Verbazingwekkend genoeg was Baudet aanwezig bij het debat. De fractievoorzitter van FvD slaat namelijk regelmatig over. Zijn uitspraken werden alles behalve gewaardeerd.

Kabinet pikt het niet

Afgelopen woensdag stond vrijwel de hele dag in het teken van debatteren. Het debat vond plaats naar aanleiding van de recente miljoenennota, die iedere Prinsjesdag gepresenteerd wordt. Hierbij krijgen veel Kamerleden de kans om betogen te houden en (scherpe) vragen aan elkaar te stellen.

Het debat stond voor het grootste deel in het teken van de huidige energieprijzen. Terwijl Thierry Baudet aan het woord was en zijn betoog hield, maakte hij een statement over St. Anthony’s College, te Oxford. Volgens hem worden hier toekomstige spionnen opgeleid.

Hierbij maakte hij indirect een brug naar de opleidingsgeschiedenis van Sigrid Kaag, die een studie heeft gevold aan de universiteit. De opmerking viel bij de minister van Financiën niet in goede aarde en verliet vervolgens de kamer. Andere leden van het kabinet volgde.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Geen orde

Het leek Kamervoorzitter Vera Bergkamp maar niet te lukken om orde te houden tijdens het debat. Pas nadat het Kabinet de zaal verliet, viel ze Baudet in de reden. Vervolgens kapte ze zijn betoog af.

Veel Kamerleden vinden dat de voorzitter strenger moet optreden en harde grenzen moet trekken.

Aangifte

Het incident in de Tweede Kamer werd door verschillende media uitgebreid besproken. Zo kwam het ook bij de dagelijkse talkshow Vandaag Inside op tafel. Johan Derksen trok vrijwel direct van leer en sprak over Thierry Baudet “liquideren” – naar aanleiding van zijn uitspraken en gedrag.

Direct na zijn gedane uitspraak verontschuldigde hij zich en probeerde zijn opvattingen in een andere context te plaatsen. Toch zien FvD en Thierry Baudet het anders. Volgens verschillende nieuwsbronnen, is de partij zelfs een aangifte aan het voorbereiden.

Johan Derksen verklaard tegenover de media dat de uitspraak niet al te serieus genomen moet worden. Johan maakt zich dan ook weinig zorgen over een toekomstige aangifte.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.