zorgmedewerkers geen afspraak maken

Geen plek meer voor nieuwe vaccinatie afspraken

0 Shares

Zorgmedewerkers kunnen zich voorlopig niet meer aanmelden voor een corona vaccin. Alle beschikbare tijden zijn volgeboekt en er is niet genoeg vaccin beschikbaar volgens de overkoepelende organisatie GGD Ghor Nederland.

Zorgmedewerkers kunnen geen afspraak maken

Er is enorm veel belangstelling vanuit zorgmedewerkers om zich te laten vaccineren. Binnen 5 dagen waren bijna alle 408.000 tijdslots voor een vaccinatie-afspraak volgeboekt. Zorgmedewerkers die nu nog een afspraak willen maken mogen hun naam en telefoonnummer achterlaten bij de GGD. Zij worden dan gebeld om een afspraak te maken wanneer er weer genoeg vaccin is, maar dat zal op zijn vroegst over enkele weken zijn.

Vaccinatiestrategie

Januari:

Op dit moment maken 269.000 zorgmedewerkers in de langdurige zorg als eerste aanspraak op het vaccin van Pfizer/BioNTech. Het gaat dan om medewerkers die in verpleeghuizen werken en bij kleinschalige woonvormen werkzaam zijn en mensen die in de acute zorg werken. Later in januari zijn de medewerkers in de gehandicaptenzorg aan de beurt, evenals de medewerkers in de wijkverpleging en WMO.

Februari:

Vanaf februari zullen er meer groepen bijkomen, ook mensen die niet in de zorg werken. Het gaat dan om bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking in een instelling. Ook intramurale GGZ-cliënten mogen dan een afspraak maken. De zorgmedewerkers van de intramurale GGZ zijn dan ook aan de beurt.

Maart:

In maart komen er steeds meer niet-zorgmedewerkers bij. Thuiswonenden van 60-75 jaar oud mogen zichzelf dan aanmelden. Ook thuiswonenden boven de 75 en niet-mobiele thuiswonenden tussen de 60 en 75 mogen een afspraak maken. Daarnaast mogen mensen van 18-60 met een medische indicatie ook in de rij gaan staan.

April: 

Vanaf april zijn alle overige zorgmedewerkers en mensen van 18-60 zonder medische indicatie aan de beurt. Dat betekent dus dat we vanaf april landelijk zullen gaan prikken om iedereen te vaccineren die daar behoefte aan heeft.

Welk vaccin wordt gebruikt?

Op dit moment wordt er alleen gebruik gemaakt van het Pfizer/BioNTech vaccin. Het Moderna vaccin is ondertussen ook goedgekeurd in de EU, en daar gaat Nederland ook gebruik van maken. Er zijn al een aantal doses besteld die als eerst gebruikt zullen worden bij de bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn nog een aantal andere vaccins die ontwikkeld worden, maar die zijn nog niet goedgekeurd. Als die wel goedgekeurd worden is het de bedoeling dat die vaccins ook gebruikt worden.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

43
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.