hond overleden na eten vishaken
Bron: Dierenkliniek Emmeloord
Saved Read later
Deel dit bericht

Hond overleden na eten vishaken

In Emmeloord is er een hond overleden na het eten van vishaken. Oorspronkelijk leek het alsof de hond gered kon worden door de artsen, maar de hond is later toch nog overleden. Verder is er ook nog visdraad en het zakje van de vishaken in de maag gevonden.

Hond overleden na eten vishaken

Het hondje was veel aan het braken maar niet aan het poepen. Het baasje heeft toen de hond naar de dierenarts gebracht voor onderzoek. Er werd een röntgenfoto gemaakt om te kijken wat er precies aan de hand was met het darmstelsel van het dier. De beelden die zij toen zagen waren schokkend.

Visdraad, plastic en vishaken

Op de foto zagen zij meer dan twintig vishaken in het lichaam. Er is toen een operatie gestart om de vishaken te verwijderen en de hond te redden, maar daar hield het niet bij op. Tijdens de operatie troffen de artsen ook nog visdraad en het plastic zakje van de haken aan. Oorspronkelijk leek het erop dat de hond gered was, maar deze is later uiteindelijk toch nog overleden.

Zwerfafval

Volgens het baasje zou de hond het zwerfafval tijdens een uitlaatrondje opgepikt hebben. Artsen van de dierenkliniek bevestigen dat er vaak een hoop afval op straat, in de bosjes en rondom sloten ligt die honden oppikken. Hondeneigenaren worden daarom ook gewaarschuwd om goed op te letter tijdens het uitlaten. Natuurlijk wordt er ook opgeroepen om je eigen afval gewoon netjes op te ruimen.

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.