varkensvleesbedrijf driessen
Saved Read later
Deel dit bericht

Duizend varkens overleden bij zeer grote brand Lierop

Vannacht is er een zeer grote brand geweest in het Brabantse dorpje Lierop. Deze brand vond plaats in een varkensstal. Op het terrein zelf waren zo'n 6000 varkens aanwezig, 1000 van deze varkens hebben het niet gered.

Brand greep om zich heen

Rond middernacht kwam de eerste melding binnen bij de brandweer. Volgens de brandweer moest er binnen een aantal minuten al opgeschaald worden naar een zeer grote brand. De loods heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en is zo goed als helemaal uitgebrand. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen. In eerste instantie had de brandweer moeite met het vinden van voldoende bluswater. De oplossing hiervoor was het aan en af rijden naar een waterpunt waardoor zij telkens twaalf kuub water mee konden nemen.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Vleesvarkensbedrijf Driessen

De varkens zitten bij het vleesvarkensbedrijf verdeeld over vier verschillende stallen. De varkens in een van deze stallen zijn allemaal om het leven gekomen. In de andere stallen hebben de dieren niet te veel schade geleden. Zij moesten binnen blijven omdat dit volgens de brandweer het veiligst zou zijn. Het vuur is niet overgesprongen naar de andere stallen. In totaal heeft het bedrijf zo'n 30.000 varkens verdeeld over vijf locaties. De stallen in Lierop werden vaak bezocht door publiek tijdens open dagen, maar ook op andere dagen werden de stallen opengesteld voor publiek.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.