in ,

Duizend varkens overleden bij zeer grote brand Lierop

varkensvleesbedrijf driessen

Vannacht is er een zeer grote brand geweest in het Brabantse dorpje Lierop. Deze brand vond plaats in een varkensstal. Op het terrein zelf waren zo’n 6000 varkens aanwezig, 1000 van deze varkens hebben het niet gered.

Brand greep om zich heen

Rond middernacht kwam de eerste melding binnen bij de brandweer. Volgens de brandweer moest er binnen een aantal minuten al opgeschaald worden naar een zeer grote brand. De loods heeft een oppervlakte van 2000 vierkante meter en is zo goed als helemaal uitgebrand.
Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om te assisteren bij het blussen. In eerste instantie had de brandweer moeite met het vinden van voldoende bluswater. De oplossing hiervoor was het aan en af rijden naar een waterpunt waardoor zij telkens twaalf kuub water mee konden nemen.

Vleesvarkensbedrijf Driessen

De varkens zitten bij het vleesvarkensbedrijf verdeeld over vier verschillende stallen. De varkens in een van deze stallen zijn allemaal om het leven gekomen. In de andere stallen hebben de dieren niet te veel schade geleden. Zij moesten binnen blijven omdat dit volgens de brandweer het veiligst zou zijn. Het vuur is niet overgesprongen naar de andere stallen.
In totaal heeft het bedrijf zo’n 30.000 varkens verdeeld over vijf locaties. De stallen in Lierop werden vaak bezocht door publiek tijdens open dagen, maar ook op andere dagen werden de stallen opengesteld voor publiek.

Lees ook:
Wat is er aan de hand met Britney Spears?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

tandartspraktijken open

Tandartspraktijken mogelijk weer open binnenkort

Blijf bewegen: waarom skeeleren zo goed voor je is!