lets go brandon betekenis
©palinchak/123RF.COM
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe “Lets Go Brandon” een landelijke middelvinger naar Joe Biden werd

We horen en zien steeds vaker de zin “Let's go, Brandon” in de Verenigde Staten. Bill Posey moedigde Brandon zelfs aan tijdens een speech, en Ted Cruz werd op de foto gezet met een bord om Brandon aan te moedigen. Maar wie is Brandon? Waar moet hij zijn best voor doen? Het blijkt dus dat de zin “Let's go, Brandon” code is geworden voor “Fuck Joe Biden”.

Waar komt Let's Go Brandon vandaan?

Het begon allemaal op 2 oktober tijdens een NASCAR race in Alabama. Een van de bestuurders, Brandon Brown, werd geïnterviewd door NBC Sports. Het publiek achter hem was flink aan het scanderen, maar het was niet goed te verstaan wat het precies was in het begin. Volgens de journalist zou er “Let's go, Brandon” gescandeerd worden, maar het werd al gauw duidelijk dat dit niet helemaal klopte. Het publiek was “Fuck Joe Biden” aan het scanderen. Dat is het moment waarop de zin de vrije loop heeft genomen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Overal in de Verenigde Staten

Sindsdien is de zin “Let's go, Brandon” overal te vinden in de Verenigde Staten, en president Joe Biden kan er niet aan ontkomen. Tijdens een bezoek aan een bouwplaats in Chicago stonden demonstranten langs te weg zowel “Let's go, Brandon” als “Fuck Joe Biden” te scanderen. Ook tijdens andere bezoeken werd de president toegezongen met de zin.

Maar het zijn niet alleen demonstranten die de zin gebruiken. Vrijdagochtend was er een piloot die zijn toespraak aan de reizigers afsloot met de zin. Ook verschillende politieke figuren zijn vastgelegd terwijl zij de zin zeggen of ermee fotograferen.

Niet alleen Joe Biden

Gelukkig zal dit niet in de geschiedenisboeken gaan als een unicum. In de jaren van 1880 gingen er geruchten rond dat Grover Cleveland een geheim kind zou hebben. Hierop scandeerde de bevolking hem “Ma, Ma, Where's my Pa?”. Ook Thomas JEfferson en Andrew Jackson waren het onderwerp van gedichten met rasistische onderwerpen en beschuldigingen van bigamie.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

George W. Bush kreeg een schoen naar zijn gezicht gegooid, terwijl we nog steeds “Fuck Trump” graffiti op straat kunnen vinden. Om president van de Verenigde Staten te kunnen zijn moet je flink wat kritiek kunnen hebben.

Donald Trump laat van zich horen

Hoewel Donald Trump zelf ook jaren doelwit is geweest van de haat van de bevolking, lijkt hij geen medelijden te hebben met Joe Biden. Sterker nog, hij gooit nog even wat olie op het vuur. Zijn organisatie ‘Save America PAC' verkoopt nu ook een T-shirt voor $45 met de tekst “Let's go Brandon”. Ook in andere winkels begint de zin steeds vaker op shirts te verschijnen.

Sinds de verkiezingen in 2020 heeft Joe Biden flink wat woede op zijn hals gehaald. De meest recente grote gebeurtenis die het volk kwaad heeft gemaakt is het terugtrekken van de troepen uit Afghanistan.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.