Vaccinatieplicht in Nederland
Saved Read later
Deel dit bericht

Amerika is verdeeld over aanpak vaccinatie

Later op de dag gaat de Amerikaanse president Biden aankondigen dat personeel van de federale overheid zich moeten laten vaccineren. Willen zij dit niet dan moeten zij zich regelmatig laten testen. Is dit niet een heel vergaand voornemen in de strijd tegen de delta variant? Het lijkt er sterk op dat Amerika bezig is met een race tegen de klok om dit seizoen nog zoveel mogelijk mensen over te halen zich te laten vaccineren. 

Een groep wetenschappers in Amerika voorspelt dat in de herfst het aantal doden zal verdrievoudigen. Dit is de reden dat Amerika er alles aan doet om mensen over te halen de prik te halen.

Pessimistisch

Het zou zo zijn dat de besmettingen in heel Amerika met zeventig procent zou zijn gestegen. Men zegt dat vooral de staten die zich in het zuiden van het land bevinden, het kwetsbaarst zijn omdat daar de vaccinatiebereidheid een stuk lager ligt dan elders in het land. Bijvoorbeeld in Florida is dat het geval want de ziekenhuizen stromen daar weer vol. Een op de vijf besmettingen vinden daar plaats. Er waren al 73.000 nieuwe besmettingen en er stierven 300 mensen.

Noodvaccinatie Locaties

In Miami heeft men om die reden met spoed noodvaccinatie locaties opgezet. Er staan overal mobiele klinieken bij scholen om hele families met kinderen vanaf twaalf jaar in te enten. Veel mensen hebben nog steeds twijfels en zeggen het gevoel te hebben dat de vaccinatie wordt opgedrongen. Er wordt ontzettend veel druk opgelegd, zeker aan kinderen die weer naar school moeten straks. Kinderen mogen aan veel activiteiten niet meedoen zonder een mondkapje te dragen als zij zich niet laten vaccineren.

Voor- en tegenstanders

Anderen zijn ervan overtuigd dat het vaccin alleen maar goed doet en dat covid ze zieker zal maken dan de eventuele bijwerkingen van de vaccinatie. Men zegt dat de mensen die denken dat ze onvruchtbaar worden zich voor niets zorgen maken en dat zij zich gewoon moeten laten inenten. Op dit moment is bijna zestig procent van de Amerikanen volledig gevaccineerd. Dit is vrij laag zegt het CDC. Zij vinden dat dit percentage nog voor de herfst flink omhoog moet, willen er in de herfst en winter geen vervelende situaties gaan ontstaan in de zorg.

Bekijk ook:
Poll: Moet het coronavaccin worden verplicht?

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.