in

Hoe gaat het nu met Bruno Bruins?

Hoe gaat het met de minister die live op tv onderuit ging tijdens een debat?

hoe gaat het nu met bruno bruins

Iedereen herinnert zich het coronadebat in de Tweede Kamer wel. Je weet wel, die ene waar Bruno Bruins onderuit ging. De dag na het debat moest Bruno Bruins aftreden op doktersadvies. Sindsdien hebben we eigenlijk nauwelijks nog iets gehoord over de voormalige minister voor Medische Zorg. Hoe gaat het nu met Bruno Bruins? En hoe kijkt hij er zelf op terug?

Hoe gaat het nu met Bruno Bruins?

Bruno Bruins is nu werkzaam als directeur bij HTM, het Haagse openbaar vervoersbedrijf. Hij vervangt daar de directeur die op dit moment ziek is. Het feit dat hij weer aan het werk is laat hem goed voelen. Bruins heeft veel reacties gekregen nadat hij onderuit ging in de Tweede Kamer. Natuurlijk van andere leden van de Tweede Kamer, maar ook van mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Die mensen stuurt hij graag een kaartje als reactie met een vriendelijk woord. Tot op heden heeft hij meer dan 700 kaarten verstuurd. Hierdoor hoopt hij dat mensen even stil staan bij elkaar en dat er draden gespannen worden binnen een samenleving.

Bekijk ook:
Nieuwsquiz - Week 6

Bruno Bruins onderuit tijdens debat

Het bewuste debat begon rond een uur of 1. Rond half 7 was het de beurt aan ex-minister Bruno Bruins om te spreken. Er werden kritische vragen gesteld waar de ex-minister niet altijd het antwoord op had. Kort na 7 uur verloor hij ineens al zijn energie en zakte hij naar de grond. Niet veel later stond hij weer op met de hulp van D66’er Wouter Koolmees. Bruno Bruins werd toen geëxcuseerd en nam die dag niet meer deel aan het debat.

De volgende dag kwam de huisarts langs. Die vertelde Bruins dat hij rust moest nemen. De energie zat er niet meer in. Tot eind augustus bleef premier Mark Rutte wekelijks bellen om te vragen of het nog goed ging met Bruins.

Wat heeft Bruno Bruins gedaan na zijn aftreden?

Na het aftreden van Bruno Bruins moest hij eerst goed uitrusten. Slapen, slapen en nog eens slapen. Bruno leest ook graag boeken. Zijn vrouw kwam dan ook af en toe kijken of hij al in zijn boek was begonnen. Ook fietsen doet hij graag. In die tijd fietste hij eerst naar Wassenaar, en later ook nog naar Hoek van Holland, Leiden en Zoetermeer. Uiteindelijk is hij terecht gekomen bij zijn huidige functie als directeur bij HTM. Meer weten over Bruno Bruins? Lees dan dit interview van de Volkskrant.

Bekijk ook:
Welke coalities zijn er mogelijk? Vijf mogelijke varianten uitgelicht

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Tanden bleken: Wat werkt wel, wat werkt niet?

      kerstboom op kunstwerk sluiskiltunnel

      Wie heeft een kerstboom op kunstwerk bij Sluiskiltunnel geplaatst?