in ,

Raymond ‘Barney’ van Barneveld gaat weer darten

Na negen maanden pakt de darter de pijlen weer op

raymond van barneveld gaat weer darten

Raymond van Barneveld (53) pakt negen maanden na zijn laatste wedstrijd weer zijn pijlen op. De vijfvoudig wereldkampioen zegt het darten verschrikkelijk te missen en wilt daarom weer terug in het spel komen.

Raymond van Barneveld gaat weer darten

Na 35 jaar maakte Van Barneveld een einde aan zijn carrière in 2020. Het einde van zijn carrière kondigde hij al in 2018 aan. Hij zegt nu veel tijd te hebben gehad om na te denken, en realiseerde zich dat hij het darten toch enorm mist. Van Barneveld gaat nu onder andere samenwerken met Jeffrey de Zwaan. Ook zijn vriendin Julia gaat hem helpen. Over Julia zegt Van Barneveld dat zij in oplossingen denkt in plaats van problemen.

Zware weg

In eerste instantie voelde het stoppen als een enorme opluchting voor de vijfvoudig wereldkampioen. Hij zat al twee tot drie jaar niet meer lekker in zijn vel en nam daardoor niet altijd de juiste beslissingen. Nu is dat helemaal anders, zegt hij. Hij heeft er zin in en het kriebelt.

Bekijk ook:
Gratis Netflix kijken vanaf vandaag mogelijk

Het zal wel een zware weg worden die hij moet afleggen om weer terug te keren op zijn originele niveau. Op dit moment moet hij nog een tourkaart bemachtigen. Hier heeft hij drie jaar de tijd voor. En zelfs als hij die tourkaart weet te bemachtigen, moet hij nog steeds alle vloertoernooien weer af. De toernooien die hij vroeger juist vervloekte. Toch schijnt hij dit niet erg te vinden. “Toen stond er een hele andere Raymond van Barneveld. Een die het niet meer zag zitten. Er waren privé veel problemen en ik had stress.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.