Tanden bleken: Wat werkt wel, wat werkt niet? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Tanden bleken: Wat werkt wel, wat werkt niet?

Het gebit van iemand speelt een grote rol bij de eerste indruk die wordt achtergelaten. Uit onderzoek blijkt dat er meer waarde wordt gehecht aan een mooi gebit dan aan een mooi kapsel. Daarom is het niet gek dat we er steeds vaker voor kiezen om onze tanden te bleken. Je tanden blijven immers wel je visitekaartje. Met veel vraag verschijnen er ook veel aanbieders. Veel aanbieders met allemaal verschillende methodes om je tanden witter te maken. Althans dat zeggen ze , hieronder nemen we de verschillende opties even door.

Whitening strips

Whitestrips zijn doorzichtige strips met een dun laagje bleekgel. Deze strips plak je op jouw tanden en bevatten altijd de schadelijke stof peroxide.  Met deze whitestrips kan je thuis jouw tanden bleken.

Helaas blijkt het vaak weinig effectief door de summiere hoeveelheid gel die erop zit, daarnaast gaan de whitestrips zelden door tot de achterste tanden waardoor je dus een aantal gele tanden overhoudt.

De strips worden verkocht in een kuur van zeven of veertien dagen. Daarmee zijn gelijk de volgende problemen benoemd. De kuur is vaak te lang waardoor je al gauw een dag vergeet. Tel daarbij op dat mensen in de huidige maatschappij alles direct willen en je weet waarom whitestrips niet de beste oplossing zijn.

Tandenbleekpen

Dit is een speciale pen gevuld met bleekgel.  Vaak bevat deze gel de schadelijke stof peroxide. Met de pen kan je de bleekgel op de tanden aanbrengen. Het grote nadeel van deze tandenbleekpennen is dat er geen enkele beschermlaag over de bleekgel heen zit.

Op die manier veeg je deze onvermijdelijk weg met je lippen of je slikt het in. Zodoende krijgt de gel niet de tijd om in de tanden te trekken en is het effect dus minimaal. Bij deze methode is ook heel moeilijk om alle tanden te bereiken.

Charcoal

Dit zwarte houtskoolpoeder geeft altijd een flinke rotzooi bij gebruik. Na een aantal dagen poetsen kunnen je tanden wel iets witter worden maar net als bij de tandpasta is dat geen zekerheid.

Daarbij ben je ook weer een aantal dagen een paar keer per dag bezig met poetsen. Direct resultaat kan je dus wel vergeten!

Tandenbleekset

Deze setjes bestaan uit een aantal spuitjes gevuld met bleekgel en een klein bitje met uv licht voor in de mond. Het probleem met deze methode is dat je niet alle tanden bereikt en de gel al snel op je tandvlees beland. Dit kan vervelende gevolgen hebben.

Daarnaast is het uv lampje van het bitje zo zwak dat je tanden niet of nauwelijks bleken. Dit zorgt ervoor dat je erg lang bezig bent voor een klein beetje resultaat. Niet voldoende als je wil stralen!

Whitening tanpasta

De whitening tandpasta is grotendeels gebakken lucht. Ze worden uitstekend verkocht door de verpakking en de geweldige reclames maar de hoeveelheid werkzame stoffen die in de tandpasta’s aanwezig zijn mogen geen naam hebben. Na lang poetsen kunnen jouw tanden er misschien enkele tinten witter van worden. Maar dat is geen zekerheid.

Bleeklamp & Bleekgel in een kliniek

Je tanden bleken met deze methode is nog steeds het meest effectief en kan zowel met peroxide als non-peroxidebleekgel worden uitgevoerd. Door de mondspreider die je in krijgt komt het gehele gebit vrij te liggen waardoor de bleekgel op alle tanden kan worden aangebracht.

Er wordt dus geen tand overgeslagen. Door de krachtige bleeklamp in combinatie met de bleekgel heb je in een aantal uur witte tanden, Je boekt dus direct resultaat!

De meest bekende kliniek die deze methode hanteert is Witgebit, met 19 vestigingen zijn zij marktleider in Nederland. Tevens garanderen zij altijd de laagste prijs. Voor ongeveer 10,- per sessie kan je daar al terecht!

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.