Het kabinet wil vanaf twintig september de anderhalve meter afstand regel loslaten 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Het kabinet wil vanaf twintig september de anderhalve meter afstand regel loslaten

Het heeft allemaal lang genoeg geduurd. We zijn er allemaal aan toe om weer te kunnen en mogen leven zonder in ons hoofd allerlei regeltjes die zeggen wat we moeten doen. Het zal voor veel mensen een opluchting zijn weer “normaal” te kunnen doen.

Het kabinet wil vanaf twintig september de anderhalve meter afstand regel loslaten. Zij willen dan gaan werken met toegangsbewijzen. Per één november dit jaar zouden we dan van alle maatregelen verlost zijn. Opnieuw gaven Rutte en De Jonge tijdens een persconferentie tekst en uitleg hoe zij het stappenplan zien naar een normaal leven. Het is wel zo dat een november alleen haalbaar is zonder tegenvallers.

De te snelle versoepeling aan het begin van de zomer was een goede leerervaring. Hoe het precies gaat verlopen weer terug naar normaal te gaan is nog de vraag.

Bekijk ook:
Top 10 complottheorieën over het coronavirus

Stap voor stap

De Jonge zegt dat we stap voor stap het proces van het afbouwen van de maatregelen gaan doen. Er wordt begonnen in het hoger onderwijs en daarna zal het in de maatschappij worden toegepast. De verwachting is dus dat op een november alles zal vervallen maar dit weet men nog niet honderd procent zeker. Er moet gekeken worden hoe de beperkingen precies moeten worden afgebouwd. Steeds meer Nederlanders zijn beschermd tegen het virus.

Maatregelen verlengd tot negentien september

Alle bestaande maatregelen worden tot en met negentien september verlengt. De horeca mag bijvoorbeeld alleen nog tot middernacht open. Het kabinet wil per 20 september undercover gasten gaan inzetten in de horeca om te kijken of alle regels daar wel goed worden nageleefd. Evenementen zullen gebruik kunnen maken van een compensatieregeling omdat zij nog niets mogen organiseren. Ook de discotheken en nachtclubs blijven de komende weken dicht. Na twintig september mogen zij nog niet open.

Nogmaals werd er door De Jonge gevraagd aan mensen die nog niet gevaccineerd zijn alsnog zich te laten prikken. Het testen zal op een gegeven moment niet langer gratis zijn. Dit moet volgens De Jonge een motivatie zijn om je alsnog te laten prikken. Het is volgens hem niet handig dit niet te doen omdat veel landen om ons heen dit wel gaan verplichten.

Bekijk ook:
5 Politici die zich niet hielden aan de corona-regels

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.