5 Politici die zich niet hielden aan de corona-regels 14
Saved Read later
Deel dit bericht

5 Politici die zich niet hielden aan de corona-regels

Door de corona-crisis moeten we ons al maandenlang houden aan nieuwe regels. Dat is best lastig, want deze regels gaan tegen ons natuurlijke gedrag in. Een overtreding van die regels zal iedereen wel eens (per ongeluk) voorkomen. Maar als je dat als bekende politicus doet – die betrokken is bij het opstellen van die regels – dan is dat natuurlijk wat minder handig. En dat komt nog best vaak voor. 

Hier is een overzicht van politici die de mist in gingen:

Mark Rutte – handen schudden

Toen corona nog niet een groot probleem was in Nederland kwam onze minister-president wereldwijd in het nieuws toen hij de mist in ging tijdens een persconferentie. Tijdens deze conferentie werden een paar simpele maatregelen aangekondigd om de strijd tegen corona aan te gaan. De bekendste maatregel: het niet meer schudden van handen. Dan is het natuurlijk niet handig als je op het einde van die conferentie handen gaat schudden, om daarna lacherig je fout toe te geven en je gesprekspartner nog eens vast te pakken. Oeps.

https://twitter.com/sdbcraig/status/1237089861711974401

Dominic Dummings – lockdown

De topadviseur van de Britse premier Boris Johnson kwam eind maart in het nieuws toen hij de regels rondom de Engelse lockdown had overtreden. Terwijl zijn vrouw het virus had en hijzelf symptomen vertoonde, reisde Cummings doodleuk door het land naar zijn familie. Toen de Britse pers daar hoogte van kreeg werd het een waar mediacircus. Critici zagen liever dat hij zou aftreden, maar Johnson bleef achter zijn adviseur staan.

Alexander Van der Bellen – avondklok

In Oostenrijk ging president Alexander van Bellen in mei de mist in. Destijds moesten alle horecagelegenheden na 23.00 sluiten, maar Van Bellen bleef tijdens een etentje met zijn vrouw en een paar vrienden tot na sluitingstijd aan tafel zitten. Van Bellen stelde dat hij de tijd uit het oog verloren was en dat hij dacht dat ze wel gewoon op het terras mochten zitten. Later bood hij zijn excuses aan en stelde hij de eventuele boete voor de restauranteigenaar te betalen.

Phil Hogan – diner met 80 man

De meeste politici die de corona-regels overtraden kwamen er zonder (al te veel) kleerscheuren vanaf, maar dat gold niet voor EU-commissaris Phil Hogan. De – nu voormalig – commissaris voor Handel ging onlangs naar een groot diner in Ierland met maar liefst 80 man. Dat was tegen de regels in, want op dat moment mochten bijeenkomsten bij lange na niet zo groot zijn. Daarna werd duidelijk dat hij zich ook niet had gehouden aan de regels omtrent zelf-isolatie. Eind augustus stapte Hogan op als EU-commissaris.

Ferd Grappenhuis – bruiloft zonder 1.5 meter afstand

Onze minister van Justitie en Veiligheid nam het tijdens zijn bruiloft ook niet even nauw met de 1.5 meter afstandsregel. Op een foto is te zien hoe de gasten te dicht bij elkaar staan. Kan natuurlijk gebeuren, maar het is niet zo handig als je zelf de minister van Justitie en Veiligheid bent. De minister gaf zelf zijn fout toe en doneerde het “boete-bedrag” naar het Rode Kruis, in de hoop dat de kous daarmee af is. Overigens was staatssecretaris Ankie Broekers-Knol ook aanwezig op de bruiloft.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Zo zie je maar dat ook politici en beleidsmakers het af en toe moeilijk hebben met het houden aan de corona-regels. Ook niet gek, want een foutje maken is nou eenmaal menselijk.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.