Het Griekse eiland Evia wordt geteisterd door natuurbranden 12
Het Griekse eiland Evia wordt geteisterd door natuurbranden
Saved Read later
Deel dit bericht

Het Griekse eiland Evia wordt geteisterd door natuurbranden

Op het Griekse eiland wordt stevig gestreden tegen de verwoestende natuurbranden. Honderden brandweerlieden zetten zich onverminderd in. Er zijn honderden mensen geëvacueerd door de hulpdiensten. Ook liggen er veerboten klaar om mensen van het eiland te halen en in veiligheid te brengen. Het vuur blijft onverminderd om zich heen grijpen.

Het eiland Evia is een aantrekkelijk gebied voor vakantiegangers omdat het bekend staat om de mooie ruwe natuur en het prachtige landschap. Het maakt het wel lastiger voor de hulpdiensten om hun werk goed te doen met de vele toeristen die nu op het eiland verblijven. De natuurbranden hebben duizenden hectaren verwoest en in de as gelegd. Niet alleen de inwoners maar ook de toeristen moeten vluchten voor het oprukkende natuurgeweld. Er zijn woningen verwoest in Ellinika, Vasilika en Psaropouli.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Veel gemeenten ontruimd door natuurbranden

Op het eiland zijn al tal van gemeenten ontruimd door de branden. Er zijn 2500 mensen geëvacueerd en opgevangen in hotels en andere opvangplaatsen. Een vrouw verteld dat er niets over is van haar bezittingen en dat haar huis volledig platgebrand is. Zij heeft werkelijk niets meer.

Er is hulp gekomen op Evia. Collega’s uit Europese landen helpen met alles wat zij in zich hebben om de branden te blussen. Er zijn 260 Griekse brandweerlieden en 200 manschappen uit de Oekraïne en Roemenië. Er wordt nog steeds gevraagd om meer blusvliegtuigen op het eiland. Deze blusvliegtuigen worden vooral ingezet bij de hoofdstad Athene op het moment.

Onmogelijk om overal blusvliegtuigen in te zetten

Het is onmogelijk om overal tegelijk te zijn zegt de brandweer. De bluswerkzaamheden bij Athene hebben op dit moment voorrang omdat men daar te maken heeft met de kans dat de natuurbranden te dicht bij het dichtbevolkte gebied komen.

Noorden van Griekenland zonder stroom

In het noorden van Griekenland zijn al op zijn minst driehonderd bedrijfsgebouwen en huizen vernield door het vuur. Er is in de hele regio geen stroom. Men denkt dat het nog zeker twee weken zal duren voordat men daar weer voorzien kan worden van elektriciteit. De focus ligt nu op het redden van levens. Niet op de eigendommen of de bossen. Er worden daarom zoveel mogelijk mensen geëvacueerd. Op Zakynthos is een blusvliegtuig neergestort. Gelukkig zijn er geen slachtoffers te betreuren en kon de piloot zich in veiligheid brengen.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.