in

Oud Maya-paleis ontdekt in Mexico

Paleis van meer dan duizend jaar oud ontdekt

In Mexico is een oud paleis ontdekt. Het paleis werd voorheen gebruikt door de Maya’s. Het paleis is vermoedelijk 6 meter hoog, 55 meter lang en 15 meter breed.

Kulubá

De vondst van het oude paleis werd gedaan door meerdere archeologen. Kulubá ligt vlakbij de stad Cancún, een echte toeristische trekpleister. Ook hier zijn tal van gebouwen uit de tijd van de Maya’s te vinden. Naast het paleis in Kulubá zijn er ook een altaar en vermoedelijk een oven gevonden. De verwachting is dat er nog veel meer zal zijn en dit ook verder opgegraven zal worden.

Jarenlang gebruikt

Het paleis is meerdere eeuwen gebruikt, vermoedelijk door de elite van de plaats. Naar verwachting is het paleis gebruikt tussen 600 en 1050 na Christus. De Maya’s waren grootheerser over het gebied tussen 250 en 900 na Christus. Het gebied waarin de stam opereerde strekte zich uit over grote delen van Mexico, Honduras en Guatemala.

Bekijk ook:
Zo wordt Oranje kampioen van Europa

Eerste beelden

Inmiddels zijn ook de eerste beelden van de opgraving naar buiten gebracht. De informatie is in het Spaans. Maar dat maakt de beelden absoluut niet minder mooi. Bekijk gerust hier de beelden van de opgraving:

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inbrekers nauwelijks gepakt

Dit gebeurt er als de zon verdwijnt