Oud Maya-paleis ontdekt in Mexico

0 Shares

In Mexico is een oud paleis ontdekt. Het paleis werd voorheen gebruikt door de Maya’s. Het paleis is vermoedelijk 6 meter hoog, 55 meter lang en 15 meter breed.

Kulubá

De vondst van het oude paleis werd gedaan door meerdere archeologen. Kulubá ligt vlakbij de stad Cancún, een echte toeristische trekpleister. Ook hier zijn tal van gebouwen uit de tijd van de Maya’s te vinden. Naast het paleis in Kulubá zijn er ook een altaar en vermoedelijk een oven gevonden. De verwachting is dat er nog veel meer zal zijn en dit ook verder opgegraven zal worden.

Jarenlang gebruikt

Het paleis is meerdere eeuwen gebruikt, vermoedelijk door de elite van de plaats. Naar verwachting is het paleis gebruikt tussen 600 en 1050 na Christus. De Maya’s waren grootheerser over het gebied tussen 250 en 900 na Christus. Het gebied waarin de stam opereerde strekte zich uit over grote delen van Mexico, Honduras en Guatemala.

Eerste beelden

Inmiddels zijn ook de eerste beelden van de opgraving naar buiten gebracht. De informatie is in het Spaans. Maar dat maakt de beelden absoluut niet minder mooi. Bekijk gerust hier de beelden van de opgraving:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

44
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.