oldenzaal
Saved Read later
Deel dit bericht

Gasexplosie Oldenzaal vermoedelijk door werkzaamheden laadpaal

De gasexplosie in Oldenzaal, waarbij een woonhuis volledig instortte, kwam vermoedelijk door werkzaamheden aan een laadpaal voor elektrische auto’s. Bij de explosie kwam een vader, moeder en dochter onder het puin terecht. Een andere dochter en een zoon waren op het moment van de explosie niet thuis.

Gasexplosie Oldenzaal

Vanmorgen rond 09:45 klonk er een enorme explosie aan de hoefsmid in Oldenzaal. Het huis werd door de klap verwoest en stortte in, waardoor een vader, moeder en dochter onder het puin vast kwam te zitten. De moeder en dochter werden al snel gered en werden gewond naar een ziekenhuis in Enschede gebracht. De vader van het gezin kon niet meteen worden gered, dat duurde tot 13:30

Het gezin bestaat uit vader, moeder, twee dochters en een zoon. Een zoon en een dochter waren op het moment van de explosie afwezig. De gezinsleden die onder het puin terecht kwamen zijn met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Enschede gebracht. Burgemeester Welman noemt het ‘een wonder dat deze mensen het er levend vanaf hebben gebracht’.

Laadpaal voor elektrische auto’s

De explosie begon in de kelder van de woning. Een monteur zou daar bezig zijn geweest met werkzaamheden aan een laadpaal voor elektrische auto’s. Vermoedelijk heeft hij daar een gasleiding geraakt. Ook de monteur is gewond, en in shock, naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de reddingsoperatie moesten de resten van het huis eerst worden gestabiliseerd.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

De vader van het gezin was aanspreekbaar tijdens de reddingsoperatie, maar zei dat hij het erg koud had. Buurtbewoners hebben hierop massaal gereageerd door thuis warmtekruiken op te halen zodat de man niet onderkoeld zou raken. Voor zowel het getroffen gezin, als buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld. De muren van het huis zijn weggeslagen en het dak is ingestort, deze zal als onbewoonbaar worden verklaard.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.