5G netwerk

Vodafone begint met uitrol 5G-netwerk

0 Shares

Wereldwijd zijn er grote groepen mensen die het niet eens zijn met de uitrol van 5G. Toch zal het deze week al actief worden bij Vodafone. Zij zijn de eerst provider die het 5G-netwerk gaan gebruiken. Dinsdagavond zal ruim de helft van de Nederlandse Vodafone klanten 5G kunnen gebruik. De rest van het land moet eind juli gebruik kunnen maken van het netwerk.

Vodafone

De snelheid die Vodafone belooft zal in het begin slechts 10% verbeteren vergeleken met de huidige snelheid. Zij gaan nu gebruik maken van bestaande antennes en 4G-frequentiebanden om het 5G-netwerk actief te maken. Later zou een snelheid van 1Gbps haalbaar moeten zijn. De nieuwe frequentiebanden die voor 5G bedoeld zijn, zijn momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Ook de reactiesnelheid zal verbeterd worden met zo’n 30%. Op dit moment is de gemiddelde reactiesnelheid ongeveer dertig milliseconden. Met het 5G-netwerk moet dit onder de twintig milliseconden komen. Dit zul je vooral merken bij het spelen van spelletjes en het streamen van films. In eerste instantie zullen grote steden zoals de Randstad en de steden in Zuid-holland gebruik kunnen maken van het netwerk.

Bekijk ook:
IPCC rapport in de kattenbak?

Brandmasten verbrand

Niet iedereen is blij met de komst van 5G. Een grote groep mensen, ook in Nederland, gelooft dat het 5G-netwerk slecht is voor de gezondheid, en zelfs in verband staat met het coronavirus. Wetenschappelijke bewijzen voor een band met corona blijven echter uit. Wel is al bewezen dat het 5G-netwerk niet bevorderend is voor de gezondheid. De mensen zijn zo boos om de komst van 5G, dat ze zelfs zo ver gaan om de zendmasten te verbanden.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.