FBI-agenten vallen villa van oud-president Donald Trump binnen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

FBI-agenten vallen villa van oud-president Donald Trump binnen

Oud-president Donald Trump is absoluut niet blij. En dat is nog zacht uitgedrukt. Afgelopen maandag 8 augustus zijn FBI-agenten zijn villa in Florida binnengevallen voor een huiszoeking. Deze huiszoeking zou georganiseerd zijn naar aanleiding van (mogelijke) strafbare feiten.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt een oud-president verdacht van het plegen van strafbare feiten. De vraag blijft wel: Waarom viel de FBI binnen bij Donald Trump? In dit artikel zetten we de feiten voor je op een rijtje.

Statement

Het nieuws over de huiszoeking bij de oud-president, is echter niet gebracht door pers of journalisten. Trump heeft naar aanleiding van het incident zelfstandig een statement naar buiten gebracht. Dit deed hij via een social media platform, dat binnen de Verenigde Staten erg populair is.

En wat Donald betreft, is de huiszoeking en de reden daarachter zo klaar als een klontje. Trump noemt het incident zelf een ‘vooropgezet plan’. Zo is hij er heilig van overtuigd dat de actie is opgezet door de huidige president Joe Biden, die begin 2021 het stokje van hem overnam.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Volgens de oud-president zou deze actie een nieuwe poging tot presidentschap in 2024 moeten voorkomen. Of dit de ware reden is, dat blijft – voor nu – slechts bij speculeren.

Tijdens de huiszoeking heeft de FBI verschillende opbergplaatsen uitgebreid doorzocht en papieren in beslag genomen. Tot nu toe is over het onderzoek niets naar buiten gebracht.

Belangrijke documenten

De reden tot huiszoeking heeft alles te maken met 15 dozen documenten. Bij het presidentschap doorgeven hoort vanzelfsprekend een verhuizing. Zo heeft Trump in januari 2021 moeten vertrekken uit het Witte Huis. De oud-president nam echter niet alleen zijn bankstel mee.

Ook werden 15 dozen vol belangrijke documenten meegenomen vanuit de president woning. Medewerkers uit het archief hebben dit verklaart, naar aanleiding van een bezoek aan de villa in Florida. Tijdens het bezoek zouden zij de desbetreffende dozen hebben aangetroffen. Trump heeft echter nooit toestemming gekregen deze documenten mee te nemen. Naar aanleiding daarvan werden de autoriteiten op de hoogte gebracht.

De documenten zouden belangrijke informatie bevatten en hier wordt volop over gespeculeerd. Zo verklaren verschillende bronnen, dat het hier om regeringsinformatie gaat. Zoals uittreksels van gevoerde gesprekken en gevoelige informatie over Trump zelf. En die informatie ontvreemden of zelfs kwijtschelden, dat is strafbaar.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Zoon Eric Trump geeft een andere verklaring over de archiefboxen. Volgens hem zou het slechts om familiekiekjes en plakboeken gaan, die zijn vader graag bewaard.

Twitter

De huiszoeking is niet het eerste incident waarbij Donald Trump in opspraak is geraakt. Zo is hij vanaf begin 2021 permanent verwijderd van het social media platform Twitter. Dit zou naar aanleiding van de bestorming van het Capitool zijn, die door fanatieke aanhangers van Trump werd georganiseerd.

De – op dat moment – president zou door middel van zijn Tweets opruiing hebben veroorzaakt. Het account van Trump zou in eerste instantie voor 12 uur op slot gaan, maar werd uiteindelijk verlengt tot een permanente verbanning. Trump leek de toon in zijn Tweets niet subtieler aan te pakken, waarna Twitter direct actie ondernam.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.