Extreme dierenbeul actief in Wijk bij Duurstede 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Extreme dierenbeul actief in Wijk bij Duurstede

De meeste van ons zijn grote dierenliefhebbers. Er zijn ook mensen bij die dit totaal niet zijn, en dat is niet erg! Maar wanneer deze haat voor dieren te ver gaat, wordt het tijd om in te grijpen. Zo is ook het geval met twee hangbuikzwijnen in Wijk bij Duurstede. Zij zijn voor de rest van hun leven verminkt door meerdere pijlen die op hen geschoten zijn.

Kruisboog gebruikt

De zoon van de eigenaresse ging de beestjes voeren toen hij de gruwelijke mishandeling zag. Een van de hangbuikzwijnen, Lola, is naar vermoeden met een kruisboog beschoten. Het schuurtje waar de twee hangbuikzwijnen verblijven is tevens in brand gestoken. Het andere hangbuikzwijntje, Bertje, was te bang om het hok nog te verlaten en heeft hierdoor brandwonden en flinke schroeiplekken. Het is nog maar de vraag of Lola de zware verwondingen zal overleven.

Bizarre gebeurtenis

Wijkagent Paul Vogt zegt dit nog nooit eerder meegemaakt te hebben en vindt het een bizarre gebeurtenis. De buurman heeft de brand ontdekt en probeerde deze te blussen voor zo ver dat mogelijk was. Het is niet bekend hoe lang de diertjes in angst en pijn hebben moeten lopen.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Getuigen

Als iemand iets gezien heeft van deze gebeurtenis, of informatie heeft die kan leiden tot de daders, vraagt de politie zich te melden. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via 0900-8844. Verder kun je ook direct contact opnemen met de wijkagent in Wijk bij Duurstede.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

956

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.