in ,

AngryAngry

Extreme dierenbeul actief in Wijk bij Duurstede

Het is nog maar de vraag of de dieren de mishandeling overleven

De meeste van ons zijn grote dierenliefhebbers. Er zijn ook mensen bij die dit totaal niet zijn, en dat is niet erg! Maar wanneer deze haat voor dieren te ver gaat, wordt het tijd om in te grijpen. Zo is ook het geval met twee hangbuikzwijnen in Wijk bij Duurstede. Zij zijn voor de rest van hun leven verminkt door meerdere pijlen die op hen geschoten zijn.

Kruisboog gebruikt

De zoon van de eigenaresse ging de beestjes voeren toen hij de gruwelijke mishandeling zag. Een van de hangbuikzwijnen, Lola, is naar vermoeden met een kruisboog beschoten. Het schuurtje waar de twee hangbuikzwijnen verblijven is tevens in brand gestoken. Het andere hangbuikzwijntje, Bertje, was te bang om het hok nog te verlaten en heeft hierdoor brandwonden en flinke schroeiplekken. Het is nog maar de vraag of Lola de zware verwondingen zal overleven.

Bizarre gebeurtenis

Wijkagent Paul Vogt zegt dit nog nooit eerder meegemaakt te hebben en vindt het een bizarre gebeurtenis. De buurman heeft de brand ontdekt en probeerde deze te blussen voor zo ver dat mogelijk was. Het is niet bekend hoe lang de diertjes in angst en pijn hebben moeten lopen.

Getuigen

Als iemand iets gezien heeft van deze gebeurtenis, of informatie heeft die kan leiden tot de daders, vraagt de politie zich te melden. Dit kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via 0900-8844. Verder kun je ook direct contact opnemen met de wijkagent in Wijk bij Duurstede.

Lees ook:
Dave roelvink naar ziekenhuis na hangend gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gazon maaien

Lekker aan de slag in de tuin of op het land

Tuin trends van 2020