in

Elon Musk gaat woensdag mensen de ruimte in sturen

Het is ook de bedoeling dat er binnen 4 jaar mensen op de maan lopen

mensen in de ruimte

Elon Musk is flink bezig de laatste tijd. Zijn bedrijf, SpaceX, gaat voor het eerst in bijna negen jaar weer mensen in een baan rond de aarde brengen. Het zal een nieuw tijdperk betekenen voor de Verenigde Staten.

Baan rond de aarde

Het nieuwe vaartuig zou woensdagavond moeten opstijgen vanaf Cape Canaveral in Florida. Dit is voor het eerst dat een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte zal brengen. Tot nu toe zijn de Verenigde Staten al jaren afhankelijk geweest van aartsrivaal Rusland. De laatste bemande Amerikaanse vlucht was alweer 9 jaar geleden. Rusland is tot nu toe het enige land geweest dat in staat is om mensen naar het internationale ruimtestations ISS te brengen en weer terug. De vlucht van woensdag zal bemand worden door Douglas Hurley en Bob Behnken.

Mensen op de maan

Het is ook de bedoeling dat er over vier jaar weer Amerikanen op de maan zullen lopen. Samen met Europa bouwt de VS een ander vaartuig hiervoor. Het is de bedoeling dat het vaartuig eind volgend jaar zijn eerste testvlucht moet maken. Deze testvlucht zal onbemand zijn, en moet naar de maan en weer terug. De laatste keer dat er mensen zo ver de ruimte in gingen was in 1972.

Lees ook:
Ontsmettende handgel kan brand veroorzaken in auto's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vermiste mathijs

Zoektocht naar vermiste Mathijs hervat met honden en paarden

Tinder video

Toch Tinderen tijdens corona? Binnenkort ontmoet je elkaar direct!