mensen in de ruimte

Elon Musk gaat woensdag mensen de ruimte in sturen

0 Shares

Elon Musk is flink bezig de laatste tijd. Zijn bedrijf, SpaceX, gaat voor het eerst in bijna negen jaar weer mensen in een baan rond de aarde brengen. Het zal een nieuw tijdperk betekenen voor de Verenigde Staten.

Baan rond de aarde

Het nieuwe vaartuig zou woensdagavond moeten opstijgen vanaf Cape Canaveral in Florida. Dit is voor het eerst dat een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte zal brengen. Tot nu toe zijn de Verenigde Staten al jaren afhankelijk geweest van aartsrivaal Rusland. De laatste bemande Amerikaanse vlucht was alweer 9 jaar geleden. Rusland is tot nu toe het enige land geweest dat in staat is om mensen naar het internationale ruimtestations ISS te brengen en weer terug. De vlucht van woensdag zal bemand worden door Douglas Hurley en Bob Behnken.

Mensen op de maan

Het is ook de bedoeling dat er over vier jaar weer Amerikanen op de maan zullen lopen. Samen met Europa bouwt de VS een ander vaartuig hiervoor. Het is de bedoeling dat het vaartuig eind volgend jaar zijn eerste testvlucht moet maken. Deze testvlucht zal onbemand zijn, en moet naar de maan en weer terug. De laatste keer dat er mensen zo ver de ruimte in gingen was in 1972.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

210
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.