herbesmetting coronavirus

Eerste herbesmetting coronavirus officieel vastgesteld

0 Shares

Tot nu toe zijn er al meerdere verhalen rondgegaan over mensen die het coronavirus voor een tweede keer hebben gekregen. Toch zijn er nog geen officiële uitspraken geweest. Tot nu. In Hongkong is iemand officieel voor de tweede keer besmet geraakt.

Herbesmetting coronavirus

Onderzoekers van de Universiteit van Hongkong kunnen met zekerheid zeggen dat de man voor de tweede keer besmet is. Het virusmateriaal van de eerste besmetting in april is genetisch onderzocht, evenals het virusmateriaal van de tweede positieve test deze maand. Tussen deze twee materialen bleek een klein verschil te zitten. Hieruit kan worden opgemaakt dat de man dit keer besmet is geraakt door een net iets andere virusstam.

Groepsimmuniteit

Wetenschappers vrezen dat groepsimmuniteit geen nut zal hebben. Het virus zou volgens hen blijven circuleren ondanks de immuniteit als gevolg van besmetting. Dit is de conclusie die zij trekken uit het onderzoek wat verricht is op het virusmateriaal van de man. Mogelijk zou een tweede besmetting milder verlopen dan de eerste infectie, zoals bij deze man het geval is. Een soortgelijke conclusie is ook geconstateerd bij een onderzoek bij resusapen.

Bekijk ook:
Nieuwe Battlefield 2042 trailer

Andere verhalen

Waar komen dan die andere verhalen vandaan over een tweede besmetting als dit de eerste officiële herbesmetting is? Het blijkt dus dat er drie maanden lang genetisch materiaal van het virus kan opduiken en verdwijnen. Dat is ook waarom het niet duidelijk is of het in die gevallen gaat om mensen die het virus langdurig hebben of mensen die een nieuwe infectie hebben opgelopen.

Dat verschil kan alleen duidelijk worden door op verschillende momenten een genetisch profiel op te stellen van het virus. Bij de man in kwestie is het medisch dossier goed bijgehouden. Wetenschappers in Hongkong beweren dat de antistoffen in het bloed van ex-patiënten na enkele maanden verdwenen zijn.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.