€30.000 boete voor te dikke mensen in Griekenland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

€30.000 boete voor te dikke mensen in Griekenland

In Griekenland is het al een jarenlang probleem: dikke toeristen die op de rug van ezels zitten. Om dit dierenleed tegen te gaan riskeer je nu een boete van €30.000 als je te zwaar bent en je laat slepen door een ezel. 

Al eerder besloot de Griekse overheid een verbod in te stellen dat mensen die meer wegen dan 100 kilo niet meer op de rug van de dieren mogen zitten. Dit bleek niet te helpen, want dierenorganisatie PETA merkte op dat de dieren nog steeds rondliepen met te zware mensen, en daarnaast ook slecht behandeld werden door de eigenaren. De Griekse regering heeft hiertegen nu actie ondernomen door hoge boetes in het vooruitzicht te stellen.

€30.000 boete voor te dikke mensen in Griekenland 16

Vooral op het Griekse eiland Santorini is dit een probleem. In plaats er zelf heuvels bewandeld worden, is het gewoonlijk je te laten voordragen door de ezels. Die kunnen hierbij flinke verwondingen oplopen en het wordt dan ook gezien als groot dierenleed.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

“Het welzijn van de dieren in ons land is een grote zorg voor ons land en mij persoonlijk,” vertelt Makis Voridis, de Griekse minister van Landbouw. Hij wil voorkomen dat er blijvend zaken mis zullen gaan met de ezels. De boete zal bepaald worden door de aard van overtreding, en de maximum straf is €30.000.

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.