Duurste medicijn ter wereld wordt verloot 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Duurste medicijn ter wereld wordt verloot

Een tijdje geleden kreeg de Vlaamse baby Pia een injectie van het allerduurste medicijn ooit. Het gaat hierbij om het medicijn Zolgensma. Een medicijn tegen de dodelijke spierziekte SMA. Kosten? 1,9 miljoen euro.

Novartis

Het medicijn wordt gemaakt door Novartis, een Zwitsers bedrijf dat actief is op de medicijnmarkt. Maar het bedrijf zit met aardig wat problemen. Veel mensen vinden het bedrijf onmenselijk, waarom moet een medicijn voor een baby zo duur zijn? Er is geen mogelijkheid waarop ouders dit zo even kunnen betalen. Zeker niet wanneer dit niet gedekt is door de zorgverzekering. Het onderzoek naar dit middel is zó duur dat het bedrijf niet anders kan dan deze prijs vragen voor het medicijn. Anders bestaat het risico dat ze het medicijn niet meer kunnen ontwikkelen.

Gezondheidsloterij

Het klinkt vreselijk. Gezondheidsloterij. Maar het is wel wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. Artsen kunnen bij Novartis een aanvraag indienen voor de behandeling. Iedere twee weken zal er worden geloot. Uit de loting blijkt welke kinderen van maximaal twee jaar oud de prik krijgen. Alleen al in Europa lijden naar schatting 1600 kinderen aan de ergste vorm van SMA.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.