duncan laurence paniekaanval

Duncan Laurence in therapie voor paniekaanvallen

0 Shares

Gisteravond heeft Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence bekend gemaakt dat hij last heeft van paniekaanvallen. Dit vertelde hij in talkshow Beau. Dat is tevens ook de reden waarom hij gisteren niet heeft opgetreden.

Duncan Laurence paniekaanvallen

Een jaar geleden had Duncan nergens last van, maar sinds de coronapandemie begint het steeds meer te spelen. Hij kan soms uit het niets een paniekaanval krijgen. Duncan vermoed zelf dat het komt omdat er zoveel veranderd is door de pandemie, en dat het ineens stilstaat. Hij moet een andere manier vinden om daarmee om te gaan. Als hij weer zou mogen optreden met publiek verwacht hij dat het weer in balans is. Dat is wat hij nu vooral mist: balans.

Wat is een paniekaanval?

Je kunt een paniekaanval het beste omschrijven als een golf van intense angst die je plotseling overvalt. Een paniekaanval kan enkele minuten duren, maar ook een half uur. In het geval van Duncan Laurence duren ze meestal tien tot vijftien minuten. De oorzaak van een paniekaanval verschilt per persoon.

Bekijk ook:
Wat als prinses Amalia met een vrouw trouwt?

Symptomen paniekaanval

  • Hartkloppingen
  • Transpireren
  • Trillen of beven
  • Misselijkheid of maagklachten
  • Drukkend gevoel op de borst
  • Naar adem snakken
  • Koude rillingen
  • Duizeligheid
  • En meer

Duncan Laurence bij Beau

Het was de bedoeling dat Duncan zijn nieuwe album zou laten horen, maar hij besloot toch om niet live op te treden. Hij had die dag last van twee paniekaanvallen, en was bang dat er nog een derde zou volgen. De zanger heeft voor zijn nieuwe plaat een platina award gekregen bij Beau.

Ook last van paniekaanvallen?

De zanger merkt dat veel jongeren om hem heen last hebben van soortgelijke klachten. Hij vindt het dan ook belangrijk om er open over te zijn. Zijn advies is om erover te praten. Dat is ook het advies wat wij geven. Het is belangrijk om de juiste hulp te zoeken wanneer je niet lekker in je vel zit. Je kunt jouw klachten bespreken bij de huisarts die jou zal doorverwijzen naar een psycholoog, of desnoods een psychiater. Ben je nog niet helemaal klaar om die eerste stap te zetten en wil je liever anoniem met iemand hierover praten? Neem dan contact op met de Luisterlijn.

Bekijk ook:
Zuid-Afrikaanse coronavariant baart wetenschappers zorgen

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.