in

Waarom zijn er zoveel coaches?

Zelfverbetering de sleutel tot geluk 

Voor al je problemen – je kunt het zo gek niet bedenken – kun je een coach inhuren, een opruimcoach, perfectionismecoach, welzijnscoach, voedingscoach, sekscoach, datingcoach, pensioencoach en ga zo maar door. De lijst is eindeloos en dit zijn enkel coachingsvormen voor persoonlijke doeleinden. Op zakelijk gebied is de lijst nog uiteenlopender. Waarom zijn er zoveel coaches te vinden voor allerlei levensgebieden? Het worden er alleen maar meer. Waarom is het in de eerste plaats aantrekkelijk om coach te worden en waar komt de vraag vandaan?

Waarom zijn er zoveel coaches?

Coaching is een relatief eenvoudige ondernemingsvorm, met heel weinig startkapitaal kun je beginnen en een kantoor is niet nodig. Het is mogelijk om een coachingspraktijk aan huis te beginnen. Als je geen zin hebt om je cliënten face-to-face te ontmoeten kun je het ook allemaal online doen. Seminars, trainingen en andere programma’s kun je allemaal tegen betaling vrijgeven. Je kunt voor al je diensten je eigen tarief bepalen.

Bekijk ook:
Daten via Facebook: gebruik jij het al?

Daarnaast is het is een vrij beroep. Er bestaan wel verschillende cursussen die je kunt volgen, maar het is geen vereiste om jezelf coach te mogen noemen.

Van elke expertise kun je een coachingsvorm afleiden. Stel je hebt jarenlang gewerkt in – noem een branch of specifieke skill – en plak daarachter het woord coach. Dan krijg je dingen als detailhandelcoach, horecacoach, HR coach, salescoach – je snapt het wel.

Niet alle goede coaches zijn goede ondernemers

Het grootste nadeel is dat het veld erg competitief kan zijn. Er zijn bijvoorbeeld veel businesscoaches en iedereen heeft ongeveer hetzelfde aanbod. Niemand heeft zin om te concurreren op prijs, dus degene die zich het best kan onderscheiden is de sterkste ondernemer. De sterkste ondernemer heeft de beste website, drukke social media kanalen en doet er alles aan om gezien te worden op zakelijke evenementen. Dit zijn dingen die weinig met coaching te maken hebben.

Bekijk ook:
Welke verzekeringen moet je afsluiten als je op jezelf gaat wonen?

Een goede coach hoeft geen talloze volgers te hebben op Instagram. Je bent eigenlijk op zoek naar iemand waar je mee bevriend zou kunnen raken. Het kan zomaar zijn dat jouw ideale coach slecht vindbaar is op het internet. Dus, laat je niet misleiden door de sterke ondernemer als het gaat om het vinden van een geschikte coach.

Een wildvreemde inschakelen voor hulp

Het lijkt op het eerste gezicht wat ongemakkelijk om iemand in te schakelen die je helemaal niet kent. Advies van bekenden slaan we liever af en eigenlijk wil niemand z’n onkunde aan familie en vrienden blootgeven, dus een coach die je op professionele manier helpt biedt een betere uitkomst. Een goede coach zal naar je luisteren en er alles aan doen om je te helpen. Vrienden en familie hebben niet altijd tijd om je uit de brand te helpen.

Waar de vraag vandaan komt? Iedereen wil gelukkig zijn en wil dat bereiken door zichzelf te verbeteren. Of dat de oplossing is betwijfel ik.

Bekijk ook:
10 feiten en fabels over wat de zon met je doet

Bekijk ook:

Geschreven door Marilisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

duncan laurence paniekaanval

Duncan Laurence in therapie voor paniekaanvallen

fred van leer overvallen

Fred van Leer overvallen in eigen woning