Donald Trump haalt uit naar media en gouverneurs tijdens persconferentie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Donald Trump haalt uit naar media en gouverneurs tijdens persconferentie

Maandag heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn wekelijkse persconferentie gehouden over de coronacrisis. Toch was het deze keer niet per se het coronanieuws wat de aandacht trok. Trump heeft de persconferentie gebruikt om de media aan te vallen en ruzie te maken met gouverneurs. Hij zou ‘totale autoriteit' hebben over de lockdown-maatregelen.

Oude koeien uit de sloot halen

Het grootste gedeelte van de aanval ging om de media en experts die Trump ervan beschuldigd hadden niet genoeg gedaan te hebben in februari. Dit was de maand waarin er duidelijke signalen waren dat de corona-epidemie de VS bereikt had. Het ging zelfs zo ver dat Trump een promotiachtig filmpje liet zien waarin diverse gouverneurs zijn coronabeleid complimenten gaven. De Amerikaanse media vond het dan ook meer op een campagnebijeenkomst lijken dan een persconferentie. Het is de bedoeling dat de president tijdens deze conferentie de bevolking informeert over de stand van zaken. De president heeft ook zijn kans gegrepen om een journalist te vertellen dat zij voor een ‘fake' zender werkt.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

‘De president heeft totale autoriteit'

Verschillende gouverneurs hebben gezegd dat het Witte Huis juridisch gezien niet de macht heeft om te bepalen of mensen in Amerikaanse staten weer aan het werk kunnen. De president denkt hier anders over. “De president van de Verenigde Staten bepaalt alles”, zegt Trump.

Stand van zaken in de VS

Tot nu toe zijn er bijna 600.000 besmettingen geconstateerd in de VS en zijn er ruik 23.000 overledenen gemeld. Het is opvallend dat er meer zwarte Amerikanen het coronavirus krijgen dan witte Amerikanen. Dit komt waarschijnlijk omdat de Afro-Amerikanen in dichter bevolkte wijken wonen. Vaak hebben zij ook geen goede zorgverzekering.

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.