Saved Read later
Deel dit bericht

De Maffia in New York verliest miljoenen door het coronavirus

De vijf families in New York verliezen miljoenen nu door de quarantaine maatregelen hun zaken dicht zijn gegaan. Gokpaleizen, sport evenementen en ook de bouw heeft de gangsters van New York jaren veel geld in de kas gebracht. Het coronavirus maakt hier momenteel echter een einde aan.

Wat de politie nooit gelukt is, lukt het virus nu wel, het plat leggen van de maffia. Ook met betrekking tot de afpersing gaat het slecht voor de maffia, restaurants zijn dicht, winkels zijn gesloten en nu ook de haven en het openbaar vervoer dicht zijn krijgt de maffia zware economische klappen te verwerken.

Italië vs USA

In Italië, de thuisbasis van de maffia is het een totaal ander verhaal. Hier verdienen de gangsters momenteel gigantisch aan de pandemie. Er zijn zorgen, de maffia verdient er onder andere aan de bouw van noodziekenhuizen en ook met het importeren van medische goederen zoals bijvoorbeeld mondkapjes. Hier heeft de maffia een dikke vinger in de pap van de landbouw, een van de weinige sectoren welke op volle toeren doordraait. Ook leningen uitgeven doet de maffia nu massaal, zeker in het zuiden van het land. De drugshandel gaat ook gewoon door alsof er nooit een virus is aangekomen.

Bekijk ook:
7 sneeuw feitjes die jij nog niet wist

Het hoofd van het Italiaanse publieke veiligheid en centrale anti-criminaliteit orgaan het DAC, Franco Gabrielli gaf aan dat de maffia gemakkelijk kan infiltreren in de diensten die momenteel de in quarantaine gezette bevolking helpen. Het echte geld zullen ze waarschijnlijk na de quarantaine gaan maken. Zodra de crisis voorbij is zal namelijk de arbeidsmarkt een metamorfose ondergaan, er een schuld zijn ontstaan en gigantische nationale en Europese noodfondsen geld gaan uitdelen.

Leningen

De gangster clans zullen massaal leningen verstrekken aan de geraakte ondernemers, leningen welke ze van de banken moeilijk zullen krijgen. De economie staat er namelijk zeker door de coronacrisis bijzonder slecht voor in Italië. Anti-maffia groepen van het DAC zijn momenteel bezig met het observeren van bekende maffiosi om zo de plannen te achterhalen. Het DAC is van plan om “georganiseerde misdaad rode zones” in te stellen na de uitbraak van het coronavirus in de hoop de maffia tegen te houden. Een zoals de geschiedenis in Italië ons laat zien, vrijwel zeker een ijdele hoop.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Na de tweede wereld oorlog nestelde de maffia zich diep in de Italiaanse maatschappij, de wereld na de pandemie zal ook veel nieuwe mogelijkheden brengen aan de maffia aldus Gabrielli.

Terug naar NYC

In New York lijkt de maffia terug te gaan naar de oude tijden, terug in de drugshandel welke de laatste jaren juist op de zijlijn is komen te staan. Dit omdat andere zaken de maffia meer geld opbrachten. Volgens bronnen binnen de politie van The New York Post is er een toename te zien in drugshandel.

Voor tientallen jaren hebben bekende maffia bestrijders getracht de maffia lam te leggen. Denk aan Bobby Kennedy, Rudy Giuliani en ook Lt. Joseph Petrosino welke al in 1909 omkwam in de strijd tegen de misdaad. “(Het coronavirus)doet nu wat hun nooit gelukt is” volgens de bron bij The New York Post.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.