gary anderson woest
Saved Read later
Deel dit bericht

Darter Gary Anderson woest op critici

Maandagavond moest Gary Anderson tegen Suljovic spelen. Hoewel hij de wedstrijd gewonnen had, ging dit niet zonder slag of stoot. Hij ergerde zich vooral aan het trage tempo van de Oostenrijker. The Flying Scotsman had dan ook het een en ander te zeggen over de wedstrijd, maar ook de critici waren niet veilig voor de woede van Anderson.

Gary Anderson woest

Het begon allemaal op de maandagavond in Ally Pally toen Anderson tegen Suljovic moest spelen. Volgens Anderson zou Suljovic expres heel traag hebben gegooid en deed hij er zelfs 10 seconden langer over dan normaal gesproken. Tegenover de camera's van Sky Sports liet hij dan ook weten dat hij er helemaal klaar mee was.

“Als het zo verder gaat, ben ik klaar met de sport. Dan ga ik wel golfen of iets dergelijks en wens ik iedereen hier veel plezier met alles. Dit wil ik niet nog een keer meemaken” – Gary Anderson

The Flying Scotsman was er helemaal klaar mee en dreigde zelfs om met de sport te stoppen. Naast het trage speeltempo zou Suljovic ook ‘bewust' het verkeerde tafeltje ingenomen hebben.

Bekijk ook:
De 10 meest herkenbare, ongemakkelijke momenten in de sportschool

Anderson woest op critici

Ook de analisten van Sky Sports kregen de wind van voren van The Flying Scotsman. Er was weinig bijval van analisten Wayne Mardle, Mark Webster en Rod Harrington. Vooral Mardle vond het een bijzonder zwak excuus van Anderson, en dat viel bij de darter nogal verkeerd. Volgens Anderson zou Wayne nu op televisie en tegen jonge kinderen gezegd hebben dat het prima is om een speler te vertragen om hem van zijn stuk te brengen. Hij noemt Wayne dan ook een idioot voor zijn uitspraken.

Ook de andere analisten zijn niet veilig van zijn woede. Zij hebben allemaal een carrière gehad waarbij Anderson hen ook woedend heeft zien worden nadat iemand een mentaal spelletje met hun probeerde te spelen. Als zij in Anderson zijn schoenen hadden gestaan, hadden zij volgens Anderson nog veel erger gereageerd. Hij vertelt dan ook dat de analisten eerst eens goed moeten nadenken voordat zij wat zeggen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Gary Anderson blijft spelen

Ondanks het feit dat hij eerder zei te willen stoppen, wilt hij nu blijven spelen. Dit met name dankzij de uitspraken van één van de analisten. De boodschap was vooral op Harrington gericht, die tevens ook directeur bij de PDC is.

“Wellicht was ik er klaar mee geweest als hij niets had gezegd. Nu ga ik door, voor een hele lange tijd. Ik dacht dat ik nog één of twee jaar te gaan had, maar dat worden er meer. Als het kan, ga ik door tot mijn negentigste, gewoon om ervoor te zorgen dat zijn mond wordt gesnoerd.” – Gary Anderson

The Flying Scotsman neemt het morgen in de kwartfinales op tegen onze eigen Dirk van Duijvenbode.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.