Coronavirus blijft verspreiden, VS spreekt van noodsituatie 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronavirus blijft verspreiden, VS spreekt van noodsituatie

Het coronavirus blijft zich verspreiden. En er lijkt voorlopig ook nog geen echte halt aan te komen. Het virus wordt gemakkelijk overgedragen, waardoor binnen no-time nog meer mensen besmet zijn. Deze morgen heeft de Amerikaanse regering het coronavirus tot noodsituatie voor de volksgezondheid verklaard.

Vluchtwijzigingen

Daarnaast heeft het Amerikaanse ministerie voor Binnenlandse veiligheid bekend gemaakt dat vanaf zondag 2 februari alle vluchten uit China via zeven luchthavens gaan. Deze vliegvelden hebben namelijk de mogelijkheid om vluchten te screenen op besmettingsgevaar en de symptomen van besmetting.

Naast het omleiden van vluchten is Amerika ook bezig om mensen, die de afgelopen twee weken in China zijn geweest, te weren van komst naar de Verenigde Staten. Deze mensen komen gewoon simpelweg het land niet in.

Maar dat is niet het enige op het gebied van vliegen. Qantas, de grootste maatschappij van Australië, heeft besloten om voorlopig helemaal niet meer op China te vliegen. Op deze manier probeert het bedrijf de crew te beschermen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Dodental en besmettingen lopen op

Het aantal mensen dat het virus niet overleefd is ook vannacht weer verder opgelopen. Op dit moment zijn er 259 mensen overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Daarnaast zouden er, officieel gezien, meer dan 11.000 mensen besmet zijn met het virus.

Apple sluit alle winkels in China

Daarnaast neemt ook Apple inmiddels het zekere voor het onzekere. Het Amerikaanse techbedrijf heeft besloten alle winkels in China te sluiten. Eerder besloot het Zweedse woonwarenhuis Ikea hetzelfde.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.