in ,

OMGOMG

Eerste geval van coronavirus in België

coronavirus wereldkaart

Onder de 9 gerepatrieerde Belgen die afgelopen zondag werden teruggehaald uit de Chinese stad Wuhan is 1 persoon besmet met het coronavirus. Dat bevestigt de Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block. De andere acht gerepatrieerde Belgen zijn niet besmet, zo blijkt uit de medische tests.

In quarantaine

De man die positief testte, is in goede gezondheid en vertoont nog geen ziekteverschijnselen. Hij werd overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, waar hij zich in quarantaine bevindt en de nodige zorgen krijgt.

Volgens viroloog Marc Van Ranst is er vooralsnog geen reden tot paniek. De kans is naar verluidt klein dat de andere geëvacueerde Belgen besmet zijn.

26 Europese gevallen bekend

Naast China, waar het coronavirus is opgedoken, werd de ziekte al in 27 andere landen vastgesteld. In Europa is het virus tot nu toe in Frankrijk (6 patiënten), Duitsland (12 patiënten), Italië (2 patiënten), Finland (1 patiënt), Spanje (1 patiënt), Zweden (1 patiënt), het Verenigd Koninkrijk (2 patiënten) en nu dus ook in België (1 patiënt) opgedoken.

Bekijk ook:
Wat betekent het duimpje omhoog in Big Brother?

Eerder geruststellend is wel dat personen die buiten China de diagnose kregen bijna allemaal in het risicogebied geweest waren. Zij hebben het virus dus meegenomen en niet opgelopen buiten China.

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Inne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Van dit eten wordt je slimmer!

Vis doorboort nek jongen