in

Amsterdam helpt jongeren uit de schulden

Gemeente zet 350.000 euro apart om jongeren te helpen

De gemeente Amsterdam hoopt in 2020 zo’n 150 jongeren te kunnen helpen op het gebied van schulden. Daarvoor heeft de gemeente 350.000 euro opzijgezet.

Beroep doen op de gemeente

Vanaf februari kunnen jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 27 jaar een beroep doen op de gemeente. De gemeente zal dan onderhandelen met schuldeisers en neemt de schuld over van de jongere. Na de onderhandelingen zal een lager bedrag overblijven die door de jongere zelf afgelost moet worden.

Kwijtschelding

Ook is de gemeente Amsterdam bereidt om kwijtscheldingen van enkele bedragen te laten plaatsvinden. De gemeente zal dit doen wanneer iemand zich inspant in het vinden van werk of een opleiding. Schulden zorgen namelijk voor veel stress en op deze manier wil Amsterdam jongeren helpen aan hun toekomst te werken, aldus Marjolein Moorman van de PvdA.

Steeds meer gemeenten

Het is niet alleen Amsterdam dat zich bezighoudt met dit beleid. Er zijn al meerdere gemeenten onze hoofdstad voorgegaan en tal van gemeenten hebben dezelfde plannen als Amsterdam.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WhatsApp fraude stijgt explosief

10 droomjobs waar je blij van wordt!