WhatsApp fraude stijgt explosief 14
Saved Read later
Deel dit bericht

WhatsApp fraude stijgt explosief

De WhatsApp-fraude is in 2019 explosief gestegen. Waar in 2018 ruim 250.000 euro buit werd gemaakt, is dit gestegen tot meer dan een miljoen.

Steeds betere trucs

De trucs die uitgevoerd worden, worden steeds beter. De kans dat je er intrapt wordt ook steeds hoger blijkt uit onderzoek. Zo werd er voorheen alleen gedaan dat iemand een vriend, kind of familielid was. Tegenwoordig kapen de fraudeurs hele WhatsApp-accounts.

Voicemail hacken

Een van de meest gebruikte manieren voor deze internetcriminelen is het hacken van je voicemail. Wil je namelijk vanaf een ander telefoonnummer je voicemail kunnen luisteren heb je een pincode nodig. Maar deze pincodes zijn ontzettend gemakkelijk te raden. De meeste mensen weten dit namelijk niet. Een code als 0000 of 1234 is dan ook veel gebruikt.

Waarom die voicemail?

Wanneer je wilt inloggen op een telefoon bij WhatsApp heb je een verificatiecode nodig. Deze wordt in eerste instantie verstuurd per sms. Vervolgens kun je aangeven dat je deze niet hebt ontvangen en gebeld wilt worden. Neemt het slachtoffer niet op, of stuurt het slachtoffer dit gesprek door naar de voicemail? Dan zit de verificatiecode in de voicemail opgeslagen en is deze terug te luisteren door de criminelen.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.