Afrikaanse malariamug in België
Saved Read later
Deel dit bericht

Afrikaanse malariamug meegevlogen naar België besmet echtpaar

Het lijkt erop dat er een Afrikaanse malariamug is meegevlogen naar België. Een stel uit Kampenhout is nog nooit op vakantie geweest in Afrika of Azië, en heeft ook geen bezoek ontvangen van recente reizigers, maar is toch overleden aan de tropische ziekte malaria. De Belgische autoriteiten zijn nu aan het onderzoeken hoe zij besmet konden raken.

Afrikaanse malariamug in België

De komende week zullen experts zoeken naar muggen en muggenlarven in de omgeving van Kampenhout. Zo kunnen zij nagaan welke soort muggen er in de buurt voorkomen. De mug die de besmetting heeft veroorzaakt zou zeker dood moeten zijn, zonder zich te kunnen voortplanten. Waarschijnlijk is die mug meegevlogen in een bagageruim en bij aankomst bij luchthaven Zaventem of Melsbroek is hij verder gevlogen. Deze luchthavens zijn slechts een paar kilometer van de woning van het koppel in Kampenhout.

Besmetting

Uit onderzoek blijkt dat de besmetting is september plaats heeft moeten vinden. Het was toen nog warm genoeg voor de malariamug om tijdelijk te overleven. Tevens zijn er ook geen andere mensen besmet. Het koude weer van de afgelopen weken staat de mug niet toe om te overleven, waardoor deze zo goed als zeker dood is. Mensen in de buurt hoeven zich dan ook geen zorgen te maken. Er is geen twijfel over mogelijk dat het om een Afrikaanse malariamug gaat. Het type malaria waaraan het echtpaar is overleden wijst op een variant die we voornamelijk in Afrika zien. Nogmaals, er is dus geen reden tot paniek.

Bekijk ook:
Rijdt Nederlandse politie binnenkort elektrisch? Dit zijn de nieuwste modellen

 

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.