in

Afrikaanse malariamug meegevlogen naar België besmet echtpaar

Het echtpaar is overleden aan de ziekte

Afrikaanse malariamug in België

Het lijkt erop dat er een Afrikaanse malariamug is meegevlogen naar België. Een stel uit Kampenhout is nog nooit op vakantie geweest in Afrika of Azië, en heeft ook geen bezoek ontvangen van recente reizigers, maar is toch overleden aan de tropische ziekte malaria. De Belgische autoriteiten zijn nu aan het onderzoeken hoe zij besmet konden raken.

Afrikaanse malariamug in België

De komende week zullen experts zoeken naar muggen en muggenlarven in de omgeving van Kampenhout. Zo kunnen zij nagaan welke soort muggen er in de buurt voorkomen. De mug die de besmetting heeft veroorzaakt zou zeker dood moeten zijn, zonder zich te kunnen voortplanten. Waarschijnlijk is die mug meegevlogen in een bagageruim en bij aankomst bij luchthaven Zaventem of Melsbroek is hij verder gevlogen. Deze luchthavens zijn slechts een paar kilometer van de woning van het koppel in Kampenhout.

Besmetting

Uit onderzoek blijkt dat de besmetting is september plaats heeft moeten vinden. Het was toen nog warm genoeg voor de malariamug om tijdelijk te overleven. Tevens zijn er ook geen andere mensen besmet. Het koude weer van de afgelopen weken staat de mug niet toe om te overleven, waardoor deze zo goed als zeker dood is. Mensen in de buurt hoeven zich dan ook geen zorgen te maken. Er is geen twijfel over mogelijk dat het om een Afrikaanse malariamug gaat. Het type malaria waaraan het echtpaar is overleden wijst op een variant die we voornamelijk in Afrika zien. Nogmaals, er is dus geen reden tot paniek.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix – Week 14

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Prijzen in ‘lockdown sectoren’ flink omhoog


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Blije buffel springt op trampoline