Aantal diagnoses huidkanker stijgt

0 Shares

In 2019 kregen bijna 73.000 Nederlanders de diagnose huidkanker. Daardoor is deze kankersoort de meest voorkomende in Nederland. Meer dan de helft van alle kankergevallen in Nederland is huidkanker.

Explosieve stijging

De stijging van huidkanker verloopt explosief. Huidkanker werd achtduizend keer vaker vastgesteld dan twee jaar daarvoor. De stijging lijkt voornamelijk van een soort melanoom te komen. Maar daarnaast stellen we ons steeds meer bloot aan UV-straling en neemt de vergrijzing toe. Ook is er de laatste jaren veel meer bewustheid gekomen op het gebied van huidkanker. Mensen laten zich dus veel eerder onderzoeken. Er is op dit moment een stijging van bijna 50% in de afgelopen vijf jaar op het gebied van huidkanker.

Ook prostaatkanker stijgt explosief

Maar huidkanker is niet de enige vorm van kanker die stijgende is. Prostaatkanker is ook hard gestegen in de afgelopen vijf jaar. Het aantal diagnoses op het gebied van deze kankersoort steeg met 33 procent. Laat je tijdig onderzoeken voordat het te laat is.

Bekijk ook:
Dit is de EK-selectie van Jong Oranje

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: