Aantal vaccinaties tegen baarmoederhalskanker stijgt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Aantal vaccinaties tegen baarmoederhalskanker stijgt

Steeds meer meisjes kiezen vandaag de dag voor de HPV-vaccinatie. De HPV-vaccinatie staat ook wel bekend als de baarmoederhalskanker-prik. Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, meldde dat het percentage inentingen is gestegen naar 72%.

HPV-virus

Het HPV-virus doet echter meer dan alleen het veroorzaken van baarmoederhalskanker. Het Humaan papillomavirus kan namelijk ook zorgen voor problemen bij mannen. Jaarlijks krijgen op dit moment ongeveer duizend vrouwen en vijfhonderd mannen kanker door het HPV-virus.

Ook aanbieden voor jongens

Vanaf 2021 wordt het vaccin ook aangeboden voor jongens. Daarnaast gaat de leeftijd waarop de prik wordt gegeven terug naar negen jaar. Er zijn ontzettend veel verschillende virussen op het gebied van HPV. Al deze virussen worden overgedragen door middel van seksueel contact. De meeste infecties zijn normaal en gaan over zonder dat je het ook maar gemerkt hebt. Echter vallen ook genitale wratten en kanker onder de mogelijke problemen die je kunt krijgen.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.